"Dezvoltarea cred că este esența oricărui stat și asta ne dorim cu toții. Și noi la parlament, și guvernul, și administrația locală. Să dezvoltăm comunitățile pe care le reprezentăm, să dezvoltăm lucrurile, ca bunăstarea să crească pentru toți cetățenii. Noi trebuie să facem o analizăz, și trebuie să punem toate întrebările, și la toate întrebările trebuie să răspundem cu da. Avem 47 de institute de cercetare. E bine/ E rău? Trebuie să le finanțăm pe toate? Nu trebuie să le finanțăm pe toate, sunt performante? Nu sunt performante? Răspunsurile la aceste întrebări vin de fapt dintr-o întrebare mai generală. Cum arată viitorul și încotro vrem noi să ne îndreptăm? Iar încercând să răspundem la această întrebare, naștem mai multe întrebări. Pentru că trebuie să ne imaginăm viitorul, iar viitorul știm cu siguranță că el naște în primul rând frică și anxietate. De ce fciă? Pentru că oamenii cred că vor fi înlocuiți de roboți. Ce se va întâmpla cu locurile de muncă? Ne iau roboții locurile de muncă? Dacă munca este foarte specifică și tradusă în niște taskuri repetitive, eu vă pot asigura că 100% va fi luată de către roboți", precizează deputatul PNL.
El este de părere că preluarea activităților repetitive de către roboți, va permite oamenilor să-și dezvolte creativitatea.
"În schimb, avem oportunitatea de a crea niște meserii mult mai umane, mult mai creative, mult mai aproape de necesitățile oamenilor. Și să extragem din calitățile oamenilor lucrurile bune, nu o muncă grea,repetitivă, stresantă. Și aici o să vorbim probabile, de unde creativitate? De multe ori ne place să ne spună șeful ce avem de făcut și noi să executăm sarcina. Cred că toți avem copii sau cunoaștem pe cineva de 6-7 ani și știm câtă creativitate există acolo. Ce s-a întâmplat cu această creativitate? A trecut prin școală. Și, trecând prin școală, oarecum a intrat într-o logică de instituție. Și instituția nu înseamnă decât o normare a muncii. O fișă a postului, fiecare știe ce are de făcut, fiecare știe cât este plătit pentru fiecare sarcină.
Cred că aici trebuie să intervină această transformare pentru că, dacă vom transforma această logică planificată pentru viitor într-o logică mai crativă, mai experimentală, atunci vom avea de câștgat. Și transformarea asta cred că este cel mai complicat lucru pe care îl avem de făcut. Pentru că oricine vorbește despre transformare, practic își pune o țintă. Și va deveni o persoană non-grata pentru toată lumea. Cum avenit ăsta să ne strice nouă lucrurile pe care știam să le facem, până acum nu am greșit cu nimic, nu s-a stricat nimic", explcă acesta.