x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Ajutor financiar de 3.000 de lei pentru pensionari. Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov: „Se depun dosarele la primării"

Ajutor financiar de 3.000 de lei pentru pensionari. Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov: „Se depun dosarele la primării"

de Redacția Jurnalul    |    27 Feb 2023   •   15:15
Ajutor financiar de 3.000 de lei pentru pensionari. Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov: „Se depun dosarele la primării"

În județul Ilfov sunt în derulare mai multe programe de investiții în sănătate, explică Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov, la Conferinţa Naţională „Ghidul campaniilor și programelor de sănătate 2023 - ajutor real pentru pacienții din Ilfov", organizată de cotidianul național Jurnalul și Antena 3 CNN.

Municipalitatea vrea astfel să construiască o nouă maternitate la Buftea, a început derularea unui program stomatologic și transport gratuit la medic pentru pensionari, un altul pentru copiii cu autism și va fi deschisă o secție de Nefrologie la Spitalul Județean Ilfov. 

"Investițiile în sănătate sunt foarte importante. Avem multe investiții în derulare, la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Buftea avem investiții de 600 de milioane de lei, din care peste 500 de milioane de lei din PNRR, dar și din buget propriu. Vom construi un spital nou. Îl vom dărâma pe cel vechi doar după ce cel nou este construit. 

Avem câteva programe, cred că sunt unice în România. Unul este "Ilfovul zâmbește". Le venim în ajutor cetățenilor cu o pensie mică, este posibil să mărim pragul. Acum este 1.200 de lei și vom face analize, vom discuta și cu medicii stomatologi dacă vom putea să mărim pragul la pensionarii cu o pensie sub 2.000 de lei. Le oferim un sprijin financiar de 3000 de lei pentru lucrări la stomatolog. Pensionarii depun dosarele la primării și în câteva săptămâni după ce se face selecția, se pot adresa unui cabinet stomatologic din apropierea lor pentru a merge să-și facă lucrările. Decontarea se va face de către medic direct la Consiliul Județean.

Mai avem un program. Îi ajutăm pe cei care sunt în vârstă, care sunt bolnavi și nu au cu ce să meargă la medic, le oferim transport gratuit. Este destul de dificil pentru ei și avem un număr pe care l-am pus la dispoziție, se programează și trimitem o mașină care să-i ia și să-i ducă în funcție de ce programări au la spitale din București sau Ilfov.

N-am uitat nici copiii. Avem un parteneriat cu un ONG care se ocupă de copiii cu autism. Suntem încă la început, vom vedea cum evoluează și suntem dispuși să investim mai mulți bani în acest parteneriat.

O altă asociere cu CJ Giurgiu în care să construim un centru pentru copii cu autism, integral cu hipoterapie, asistată  de animale. Am observat că este foarte eficientă. CJ Ilfov vine cu o finanțare de 70%, CJ Giurgiu cu 30%, locația va fi în zona de nord a județului Giurgiu. 

Construim un dispensar în comuna Glina, înființăm o secție nouă de nefrologie la Spitalul Județean Ilfov.

Statistica spune că doar 10% din cazurile de probleme medicale renale se pot trata în clinici private. Înseamnă că sunt foarte mulți oameni care necesită ajutor într-un spital de stat. Am înființat, cu ajutorul Ministerului Sănătății, o secție de Nefrologie la Spitalul Județean Ilfov și până la sfârșitul anului va fi dotată, echipată și funcțională", arată Hubert Thuma. 

 

 

 

×