x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Ion Sterian, Directorul General al Transgaz: România se bucură de o poziție privilegiată pe harta energetică mondială

Ion Sterian, Directorul General al Transgaz: România se bucură de o poziție privilegiată pe harta energetică mondială

de Redacția Jurnalul    |    23 Ian 2024   •   16:47
Ion Sterian, Directorul General al Transgaz: România se bucură de o poziție privilegiată pe harta energetică mondială

România se bucură de o poziție privilegiată pe harta energetică mondială, conform declarațiilor făcute de Ion Sterian, directorul general al Transgaz, în cadrul conferinței "Soluții pentru România: Energia" organizată de Income Magazine. Sterian a subliniat că țara se află într-o situație excelentă datorită construirii infrastructurii energetice la timp.

„România e în cea mai privilegiată poziție dintre toate statele, pentru că noi am construit la timp. Și de aceea nu avem probleme astăzi", a declarat Sterian, adăugând că indiferent de condițiile meteorologice extreme, țara nu va întâmpina dificultăți. Aceasta este o consecință a investițiilor semnificative în capacitatea de stocare și extracție a gazelor naturale, cu Depo Gaz jucând un rol esențial în acest sens.

Sterian a evidențiat și măsurile proactive luate pentru a anticipa schimbările din domeniul energetic. „La sfârșitul lunii decembrie Parlamentul a aprobat directiva pe hidrogen. Suntem pregătiți să licențiem o conductă de 30 de metri pentru transportul de gaz cu hidrogen, chiar dacă legislația specifică încă nu există", a explicat directorul Transgaz.

În ceea ce privește energia regenerabilă, Sterian a subliniat necesitatea consolidării infrastructurii de transport electric pentru a susține creșterea producției de energie fotovoltaică și eoliană.

Transgaz se află într-o poziție solidă pentru a face față schimbărilor din domeniul energetic și este deja angajată în proiecte importante, precum obținerea unui grant de 125 de milioane de euro pentru extinderea capacității de transport a gazelor. 

×
Subiecte în articol: ion sterian Transgaz income magazine