x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Marcel Boloș: "România este acum la un moment de răscruce pentru a echilibra piața energetică"

Marcel Boloș: "România este acum la un moment de răscruce pentru a echilibra piața energetică"

de Redacția Jurnalul    |    30 Mai 2023   •   15:15
Marcel Boloș: "România este acum la un moment de răscruce pentru a echilibra piața energetică"

România se află la un moment de răscruce deoarece trebuie să echilibreze piața energetică și să asigure noi locuri de muncă persoanelor disponibilizate, spune Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, la Conferinţa Naţională „Finanțarea proiectelor de energie regenerabilă – surse transparente pentru resurse curate”, organizată de Cotidianul naţional Jurnalul și Antena 3 CNN, prin platforma România Inteligentă.

Ministerele Energiei și Fondurilor Europene negoziază cu Comisia Europeană pentru Repwer EU, dedicat finanţărilor pe componenta de resurse regenerabile.

"Cu Ministerul Energiei, pentru PNRR, încercăm să fie duse la bun sfârşit obiectivele pe care le are România în acest domeniu al resurselor regenerabile, cum facem pe toate componentele de infrastructură.

Ministerul Energiei a făcut eforturi uriaşe în această perioadă de timp, am fost alături de ei inclusiv în deplasările la Comisia Europeană, pentru a rezolva aceste linii strategice pe care le avem de dus la bun sfârşit, fie că a fost vorba de electrolizoare de hidrogen, fie că a fost vorba de proiecte de cogenerare, mai ales cele care vin în zona resurselor regenerabile. Acum colegii noştri fac eforturi pentru tot ce ţine de zona bateriilor.

Suntem împreună cu Ministerul Energiei în curs de negociere cu Comisia Europeană pentru capitolul Repower EU, care este dedicat aproape în exclusivitate finanţărilor pe componenta de resurse regenerabile.

România este acum la un moment de răscruce, fiindcă trebuie să pună în aplicare legea decarbonizării, trebuie să pună în loc capacităţi noi de energie pentru ca să asigure echilibrul pe piaţa energetică şi să asigurăm locuri de muncă pentru oamenii care urmează a fi disponibilizaţi ", spune Marcel Boloș.

Ministrul a mai spus că acești bani europeni, împreună cei din capitolul de energie al PNRR, cei din fondul de schimbări climatice "dau o perspectivă pentru independenţa energetică a României", explică Marcel Boloș.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Marcel Boloș energie regenerabila