x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Marius Nicoară: De șase ani desfășurăm activități comune cu Republica Moldova. Este vorba de ora de istorie

Marius Nicoară: De șase ani desfășurăm activități comune cu Republica Moldova. Este vorba de ora de istorie

de Redacția Jurnalul    |    30 Mar 2023   •   16:30
Marius Nicoară: De șase ani desfășurăm activități comune cu Republica Moldova. Este vorba de ora de istorie

România și Basarabia desfășoară activități comune în ultimii șase ani, spune istoriul Marius Nicoară, la evenimentul "Cunoașterea istoriei locale, factor determinant pentru un viitor mai bun", conferința națională România Inteligentă cu tema "Viitorul a început ieri! Educație și tradiție - model de dezvoltare pentru noile generații", organizat de Antena 3 CNN, parte a Intact Media Group, alături de cotidianul Jurnalul.

"Întâlnirea pe care o avem de fiecare dată cu prieteni din Republica Moldova ne-au demonstrat că au o căldură interioară și un apetit pentru sentimentele patriotice. De șase ani ne întâlnim cu ei, desfășurăm activități comune, există în coordonarea domnului primar (edilul Buzăului n.red) patru proiecte foarte importante pe care le avem împreună. Este vorba de ora de istorie, pe care o desfășurăm inclusiv cu invitați și cu academicieni, profesori din Republica Moldova, din Ucraina, la vremea  respectivă.

De asemenea, este un proiect care se numește Personalități buzoiene, un al treilea proiect care se referă la salvarea patrimoniului identității și un proiect care sprijină tipărirea de carte. Sunt peste 50 de titluri de  volume care s-au tipărit în această perioadă. 

Le-am amintit pe toate pentru că cel mai important moment a fost acela al dezvelirii statuilor, deoarece acolo s-a așezat temeinic un semn al frăției noastre. Dar nu a fost mai puțin lipsit de emoție cel în care ne-am întâlnit cu colegii din Republica Moldova în conferința științifică. Și un spectacol extraordinar de care Ministerul Culturii din România și din Republica Moldova au reușit să-l dea tuturor celor care au participat la Sala Palatului de la Chișinău. Fără a face un clasament, cred că cel în care s-a pus temeiul frăției noastre a fost cel de la Ialoveni", 

 

×
Subiecte în articol: marius nicoară istorie 1918 unire basarabia