x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Mihai Chirica, despre Campionatul Mondial de Esports de la Iași: „Avem între 300 și 500 de milioane de participanți în online, care vor fi partenerii noștri în cele zece zile de concurs”

Mihai Chirica, despre Campionatul Mondial de Esports de la Iași: „Avem între 300 și 500 de milioane de participanți în online, care vor fi partenerii noștri în cele zece zile de concurs”

de Redacția Jurnalul    |    23 Mai 2023   •   12:00
Mihai Chirica, despre Campionatul Mondial de Esports de la Iași: „Avem între 300 și 500 de milioane de participanți în online, care vor fi partenerii noștri în cele zece zile de concurs”

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a participat marți la conferința „Iaşi - polul excelenţei în sănătate”, din cadrul proiectului România inteligentă. Acesta a vorbit despre faptul că anul acesta, campionatul mondial de esport va avea loc la Iași.

În acest an, Iașiul va deveni gazda Campionatului Mondial de Esports. Este pentru prima dată când evenimentul va avea loc în Europa și este pentru prima dată când reușim să facem din Iași un pol al digitalizării și legătura cu sportul și educația, spune edilul Mihai Chirica.

„Este un lucru care ne internaționalizează la nivel global într-o manieră în care nu putea fi făcută în niciun alt eveniment, pentru că la un campionat mondial de esports avem între 300 și 500 de milioane de participanți în online, care vor fi partenerii noștri în cele zece zile de concurs", a declarat Mihai Chirica, Primarul din Iași.

Evenimentul va avea loc între 24 august și 3 septembrie și este un mod prin care se arată că România poate. 

„Acest campionat nu îl facem pentru Iași, îl facem pentru întreaga țară și pentru a arăta că România este o țară inteligentă. Iașiul este unul dintre orașele cu cea mai mică vârstă medie", a mai precizat Mihai Chirica. 

×