x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Ministrul Muncii, la Conferința RO 3.0: Recalcularea pensiilor pentru milioane de români a început

Ministrul Muncii, la Conferința RO 3.0: Recalcularea pensiilor pentru milioane de români a început

de Redacția Jurnalul    |    26 Mar 2024   •   18:07
Ministrul Muncii, la Conferința RO 3.0: Recalcularea pensiilor pentru milioane de români a început
Sursa foto: Antena 3 CNN

Recalcularea pensiilor pentru milioane de români a început, a anunțat în mod oficial ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu. Potrivit declarațiilor sale, veniturile pensionarilor din țară vor fi majorate începând cu luna septembrie.

Ministrul Muncii a subliniat că primele 10 pensii din România sunt pensii contributive și că există unele pensii la un nivel foarte ridicat, determinate de veniturile substanțiale pe care pensionarii respectivi le-au avut în timpul activității lor profesionale. Această majorare este rezultatul contribuțiilor semnificative plătite de către angajatori, mai ales în cazul companiilor care oferă salarii ridicate.

„Uitați-vă că primele 10 pensii în România sunt pensii contributive. 

Uitați-vă că avem pensii la nivel foarte ridicat, datorită unor venituri ridicate pe care acei pensionari le-au avut. 

Există în România companii care plătesc salarii semnificative și, sigur, contribuții care vor duce ulterior la beneficii semnificative pentru cei care au fost angajați pe acele salarii", a spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, marţi, la conferinţa "Human Revolution. Resursele Umane - Parteneri în Construirea Viitorului", organizată de Antena 3 CNN, în cadrul proiectului RO 3.0.

Conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii, la sfârșitul lunii noiembrie 2023, numărul total al pensionarilor înregistrați în România era de 4.765.843.

Postul de televiziune Antena 3 CNN, parte a Intact Media Group, alături de cotidianul Jurnalul, a organizat, în cadrul proiectului RO 3.0, conferinţa "Human Revolution. Resursele Umane - Parteneri în Construirea Viitorului".

×