Dezastrele naturale din ultima perioadă au arătat nepăsarea autorităților dar și lipsa de informare a populației, doar 20% încheind o poliță de asigurare obligatorie pentru locuință.
"Protecţia aceasta prin asigurare este, desigur, benefică atâta vreme cât România este o ţară expusă riscurilor naturale de cutremur, alunecare de teren şi inundaţie. Asigurarea obligatorie este numai primul pas în asigurarea locuinţei. Desigur, pentru a avea o protecţie totală ar trebui să avem atât asigurarea obligatorie, cât şi o asigurare facultativă care să ne asigure locuinţa şi pentru alte riscuri decât cele pe care noi le-am menţionat şi pentru valoarea întreagă a locuinţei.
Ce poate fi făcut pentru a creşte gradul de cuprindere este clar vorba de o lipsă de informare şi de o lipsă de educaţie financiară la nivelul cetăţenilor României şi aici avem de lucru cu toţii, de la societăţile de asigurări, Autoritatea de Supraveghere Financiară, până la autorităţile locale şi centrale. Fără o implicare şi a autorităţilor locale şi centrale în transmiterea mesajelor noastre către populaţie nu va fi chiar aşa de uşor să pătrundem în mintea şi sufletul oamenilor pentru a înţelege cât este de important a avea o asemenea protecţie financiară", a explică Nicoleta Radu.