x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Nicoleta Radu, Director General PAID: "Polița obligatorie este doar primul pas pentru asigurarea locuinței"

Nicoleta Radu, Director General PAID: "Polița obligatorie este doar primul pas pentru asigurarea locuinței"

de Redacția Jurnalul    |    11 Oct 2023   •   10:30
Nicoleta Radu, Director General PAID: "Polița obligatorie este doar primul pas pentru asigurarea locuinței"
Sursa foto: Mediafax

Locuința trebuie asigurată atât prin polița obligatorie, cât și prin cea facultativă, atrage atenția Nicoleta Radu, director general PAID România, la Conferința "Liniștea de după dezastru. Asigurarea obligatorie a locuințelor - soluții salvatoare", organizată de Antena3CNN și cotidianul Jurnalul.

Dezastrele naturale din ultima perioadă au arătat nepăsarea autorităților dar și lipsa de informare a populației, doar 20% încheind o poliță de asigurare obligatorie pentru locuință. 

"Protecţia aceasta prin asigurare este, desigur, benefică atâta vreme cât România este o ţară expusă riscurilor naturale de cutremur, alunecare de teren şi inundaţie. Asigurarea obligatorie este numai primul pas în asigurarea locuinţei. Desigur, pentru a avea o protecţie totală ar trebui să avem atât asigurarea obligatorie, cât şi o asigurare facultativă care să ne asigure locuinţa şi pentru alte riscuri decât cele pe care noi le-am menţionat şi pentru valoarea întreagă a locuinţei.

Ce poate fi făcut pentru a creşte gradul de cuprindere este clar vorba de o lipsă de informare şi de o lipsă de educaţie financiară la nivelul cetăţenilor României şi aici avem de lucru cu toţii, de la societăţile de asigurări, Autoritatea de Supraveghere Financiară, până la autorităţile locale şi centrale. Fără o implicare şi a autorităţilor locale şi centrale în transmiterea mesajelor noastre către populaţie nu va fi chiar aşa de uşor să pătrundem în mintea şi sufletul oamenilor pentru a înţelege cât este de important a avea o asemenea protecţie financiară", a explică Nicoleta Radu. 

 

×
Subiecte în articol: nicoleta radu asigurare locuinta