x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Octavian Păltănea, Carmistin: "Domeniul bancar nu mai are o credibilitate mare pentru producătorii din agricultură"

Octavian Păltănea, Carmistin: "Domeniul bancar nu mai are o credibilitate mare pentru producătorii din agricultură"

de Redacția Jurnalul    |    17 Mai 2023   •   10:00
Octavian Păltănea, Carmistin: "Domeniul bancar nu mai are o credibilitate mare pentru producătorii din agricultură"

Domeniul bancar nu mai are o credibilitate mare pentru producătorii din agricultură, afirmă Octavian Păltănea, director de dezvoltare Carmistin, la Conferința Națională “Hrană de calitate – profit pentru toti românii – cum adăugăm plusvaloare agriculturii”,  în cadrul proiectului “România Inteligentă”, organizată de Antena 3 CNN și cotidianul național Jurnalul.

„Piața alimentelor, domeniul agricol, totul a devenit o piață foarte dinamică. Schimbările sunt foarte rapide. Noi, ca producători,  trebuie să ne asimilăm acestei piețe și de fiecare dată să satisfacem clienții cu produse de calitate. Și "dezavantajul" organizației noastre este că suntem integrați pe toate liniile de producție. Liniile de pui, porc și agricultură.

Din cauza unor incoerențe de luare a unor decizii în timp util, domeniul bancar nu mai are o credibilitate crescută pentru producătorii din agricultură. Un exemplu este Ordonanța 3 din februarie, în care doar sectorul pentru producerea laptelui, a laptelui de vacă, a fost susținut cu un ajutor pentru perioada de război în Ucraina, când toate domeniile și toate speciile de animale care sunt crescute în România au fost lovite. Deja avem o problemă de o discrepanță majoră între celelalte specii care, sperăm că se poate îndrepta această și să fie lucrurile echilibrate tocmai pentru a crește această credibilitate în piață pentru producători”, spune reprezentantul grupului Carmistin.

 

 

×
Subiecte în articol: agricultura octavian paltanea Carmistin