x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Olivia Ciobanu-Oprescu, arhitect șef Ilfov: "Intenția noastră este ca toate școlile din județul Ilfov să capete o altă formă, o altă imagine"

Olivia Ciobanu-Oprescu, arhitect șef Ilfov: "Intenția noastră este ca toate școlile din județul Ilfov să capete o altă formă, o altă imagine"

de Redacția Jurnalul    |    26 Mai 2023   •   09:00
Olivia Ciobanu-Oprescu, arhitect șef Ilfov: "Intenția noastră este ca toate școlile din județul Ilfov să capete o altă formă, o altă imagine"

Toate școlile din județul Ilfov vor fi renovate și vor fi construite și altele noi, spune Olivia Ciobanu-Oprescu, arhitect șef Ilfov, la Conferința Națională “Învățăm cu folos, lecții de succes în educație din Ilfov”, organizată de Antena 3 CNN și cotidianul național Jurnalul, prin platforma România Inteligentă.

Administrația locală din Ilfov vrea să investească în construirea de școli nor dar și în renovarea celor existente.

"Am demarat o statistică asupra teritoriilor unde este necesar să intervenim și să consturim școli noi. Avem o statistică și lucrăm asupra intervențiilor pe care trebuie să le facem pe școlile existente. Avem construcții vechi pe care trebuie intervenit, avem construcții care nu mai sunt la standardul normativelor și trebuie să luăm decizia rapidă.

Ne-am aplecat asupra aspectului acestor clădiri pentru că vorbim și de partea emoțională a copiilor. Ne confruntăm cu fenomenul în care, chiar dacă locuiesc în Ilfov, se duc în continuare la școlile din București. Acest lucru crează probleme și pe partea de mobilitate, de trafic, și numărul copiilor la clase. Demarăm un proiect pilot prin care dorim ca toți marii investitori din județul Ilfov să se alăture acestui proiect intitulat "Colorează-ți viitorul", în care vrem să intervenim asupra fațadelor clădirilor dar și pe partea de interior. 

Cu ajutorul unor parteneri vom face o școală dar nu ne oprim aici. Intenția noastră este ca toate școlile din județul Ilfov să capete o altă formă, o altă imagine. Să crească, pe lângă emoția copiilor de a participa și a învăța în acea școală, este un impact important și la nivelul părinților dar și al cadrelor didactice. Alt tonus îți dă în momentul în  care ajungi la o școală care arată mult ma ifriendly, și chiar pentru toată comunitatea este un impact. Tratăm fațadele, interioarele, curțile, sălile de sport, împrejmuirile și spațiul din jur. Vorbim de un proiect de regenerare urbană", explică arhitectul șef al județului Ilfov. 

×