x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Ramona Dabija, directorul Agenției Naționale Antidrog: „Vom continua investiția în scannerele mobile, vom continua investiția în prevenire”

Ramona Dabija, directorul Agenției Naționale Antidrog: „Vom continua investiția în scannerele mobile, vom continua investiția în prevenire”

de Redacția Jurnalul    |    26 Iun 2024   •   18:07
Ramona Dabija, directorul Agenției Naționale Antidrog: „Vom continua investiția în scannerele mobile, vom continua investiția în prevenire”
Sursa foto: Antena 3 CNN

Ramona Dabija, directorul Agenției Naționale Antidrog, a explicat, în cadrul Conferinței naționale „PREVENȚIE, NU ADICȚIE – investiție pentru siguranța generațiilor viitoare”, măsurile propuse pentru combaterea acestui fenomen, printre care se numără investiția în scannere mobile, prevenirea consumului și pregătirea profesională a resursei umane.

„Așa cum ați spus și dumneavoastră, au fost reprezentanții tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniu și nu numai. Au fost și reprezentați organizațiilor neguvernamentale. Ne bucurăm că s-a comunicat foarte mult și s-a comunicat pe toate domeniile de interes. În continuare, vom reuși să implementăm o parte din lucrurile pe care deja le-am amintit aici, la nivelul Ministerul Afacerilor Interne. Vom continua investiția în scannerele mobile, vom continua investiția în prevenire, vom continua investiția în pregătirea profesională a resursei umane, pentru că acest lucru se simte.

Suntem în dialog constant cu Ministerul Educației, cu Ministerul Sănătății. De asemenea, împreună cu cei de la Protecția Copilului și Avocatul Copilului, așa cum am spus, lucrăm la instrumentele pe care specialiști în domeniu trebuie să le utilizeze și, poate cel mai important, vom continua să facem astfel de activități în parteneriat cu reprezentanții mass-media, pentru că este important ca mesajele și discuțiile pe care noi le avem să ajungă la cât mai mulți cetățeni, să știe că nu sunt singuri în fața acestui fenomen, că au alături de ei specialiști din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, a declarat Ramona Dabija, directorul Agenției Naționale Antidrog.

Discuțiile au abordat și modul în care drogurile ajung în țară, creșterea traficului de stupefiante și măsurile necesare pentru reducerea numărului de consumatori, în contextul scăderii alarmante a vârstei debutului consumului.

×