x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Sorin Grindeanu: Cele mai multe proiecte de investiții din țară sunt în regiunea Galați-Brăila

Sorin Grindeanu: Cele mai multe proiecte de investiții din țară sunt în regiunea Galați-Brăila

19 Mai 2022   •   10:37
Sorin Grindeanu: Cele mai multe proiecte de investiții din țară sunt în regiunea Galați-Brăila

Cele mai multe investiții în domeniul infrastructurii transporturilor sunt concentrate, în prezent, pe regiunea Galați-Brăila-Călărași-Ialomița, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, la Conferința "Infrastructura, soluţia antisărăcie şi şansa pentru dezvoltare", organizată de Antena 3.

"Cea mai mare aglomerare urbană după București este cea Galați-Brăila. În ultimele luni au venit cu proiecte care încet-încet încep să se vadă. 

În primul rând, patru președinți de consilii județene de la Galați, Brăila, Călărași și Ialomița au constituit o asociație de dezvoltare și am semnat împreună la Ministerul Transporturilor acel protocol prin care dăm către autoritățile locale tot ceea ce ține de construirea acelui drum trans-regio, e cea mai mare asocire, este cel mai important protocol pe care noi l-am făcut. S-au mișcat extrem de repede, și pentru asta trebuie felicitați" .

Demnitarul spune că în această zonă sunt cele mai multe proiecte de investiții în domeniul transporturilor din țară.

" De asemenea, în zonă, din punct de vedere al infrastructurii, este cea mai mare concentrare de proiecte din țară. Dincolo de podul de la Brăila, mâine se va semna o parte din proiectul intermodal de la Galați, și va începe în sfârșit acest contract. De asemenea, pe bugetul de  stat este cuprinsă varianta de ocolire Galațiului, există investiție pe drum expres în derulare Galați-Brăila. Fac pași importanți drumurile expres care leagă această regiune cu Focșani și Buzău" .,  explică acesta.

Se intenționează și construirea unui aeroport în regiune.

"Au venit cu un proiect extrem de important legat de necesitatea unui aeroport în zonă. Și, bineînțeles, este extrem de importantă creșterea capacității portului din Galați dar și a portului Brăila.

La Brăila, săptămâna aceasta, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea a încă două dane în portul din Brăila, iar concentrarea de investiții pe domeniul transporturilor este cea mai ridicată din țară, în acest moment", anunță ministrul.

De asemenea, se va începe modernizarea unei linii de cale ferată care leagă Ucraina de portul Galați. 

"O investiție are termen limită astăzi de depunere de ofertă pentru modernizarea unei linii deja existente care vine din Ucraina, trece un colț prin Moldova și merge spre portul din Galați pe ecartament lat, de tip sovietic, noi am alocat banii necesari. Această investiție va folosi la un schimb mult mai rapid", conchide Grindeanu

 

×