x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Ștefan Rădulescu, vicepreședinte CJ Ilfov: „Proiectul apă-canal este important pentru protejarea mediului. Trebuie să stopăm fosele moștenite"

Ștefan Rădulescu, vicepreședinte CJ Ilfov: „Proiectul apă-canal este important pentru protejarea mediului. Trebuie să stopăm fosele moștenite"

de Redacția Jurnalul    |    22 Iun 2023   •   19:30
Ștefan Rădulescu, vicepreședinte CJ Ilfov: „Proiectul apă-canal este important pentru protejarea mediului. Trebuie să stopăm fosele moștenite"

Un proiect important pentru protejarea mediului este apă-canal. Trebuie stopate fosele moștenite, Ștefan Rădulescu, vicepreședinte CJ Ilfov, la Conferința Națională “Viață bună pentru locuitorii Județului Ilfov, mediu, calitatea spațiilor verzi, măsuri anti-poluare”, organizată de cotidianul naţional Jurnalul și Antena 3 CNN, prin platforma România Inteligentă.

"Județul Ilfov face parte din regiunea București-Ilfov. Trebuie să  avem în vedere că Bucureștiul este extrem de aglomerat și este și un generator destul de mare de poluare. Județul Ilfov este extrem de frumos, cu spații verzi minunate, cu păduri, cu lacuri, zone de arii protejate.

Unul dintre proiectele importante ale CJ pentru protejarea mediului este apă-canal. Avem 24 de unități administrativ-teritoriale, 24 de primării care vor primi finanțare prin POIM. Prima fază de 420 de milioane de euro este în execuție. Mare parte dintre lucrări merg foarte bine. Am întâmpinat probleme în câteva localități din cauza constructorilor, unde nu este neapărat vina noastră. Licitațiile au fost câștigate de către constructori, respectând toate prevederile legale, iar ulterior ne-am trezit la faza de execuție cu probleme în anumite localități. Cu siguranță vom reuși, împreună cu operatorul de apă-canal, să depășim punctual aceste probleme. 

Recent am semnat încă 100 de milioane de euro pentru 3 localități, Snagov, Afumați, Găneasa, unde vor fi extinse rețelele de apă, se vor face stații de epurare a apei și vor fi reabilitate rețelele existente. În total, în momentul de față se investesc peste 500 de milioane de euro. 

Evident că trebuie să stopăm acele fose care sunt moștenite de pe vremuri. Există zone întregi în județul Ilfov unde nu există utilități. Trebuie să avem rețele de apă-canal pretutindeni, în toate zonele dezvoltate și, mai ales, în noile zone de dezvoltare", precizează acesta. 

×