x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Vicepreședintele ANRE despre facturile la energie: Am găsit mulți furnizori care au omis să aplice legea

Vicepreședintele ANRE despre facturile la energie: Am găsit mulți furnizori care au omis să aplice legea

10 Feb 2022   •   10:33
Vicepreședintele ANRE despre facturile la energie:  Am găsit mulți furnizori care au omis să aplice legea
Sursa foto: zoltan nagy

Motivul facturilor uriașe la energie a fost apariția cu întârziere a normelor de aplicare ale legii, astfel încât furnizorii au emis facturi înainte de publicarea acestora, spune vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege la Conferința Națională "Reconectarea încrederii între consumatori, instituții și operatori - ieșirea din criza facturilor" organizată de Antena 3 și Jurnalul.  

"Am dat publicității anumite rezultate preliminare. Am găsit destul de mulți furnizori care, mai ales pentru prima lună, noiembrie, au omis să aplice legea. Furnizorii neavând acele norme de aplicare publicate la timp, unii dintre ei nu și-au asumat să aplice, eventual greșit, prevederile legii. Alții au emis facturi chiar înainte de acea dată, de 27 noiembrie, când au apărut normele de aplicare și au comunicat clienților că odată ce toate detaliile privind modulde aplicare a legii se clarifică, eventualele corecții vor fi făcute", explică acesta.

Totodată, el spune că nu au fost verificate facturile ci doar respectarea legii de către furnizori. 

"La controalele pe care le-am efectuat nu am intrat în detalii și nu am verificat factură cu factură dacă calculele în facturi au fost corecte sau nu. Ne-am rezumat la un singur lucru. Dacă furnizorul respectiv a aplicat sau nu legea. Că a fost aplicată corect sau greșit, vom stabili de acum încolo", precizează Zoltan Nagy-Bege.

×
Subiecte în articol: zoltan nagy anre facturi energie