x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Virgil Popescu dă asigurări românilor că vor avea gaze în această iarnă. Compensarea carburanților se prelungește

Virgil Popescu dă asigurări românilor că vor avea gaze în această iarnă. Compensarea carburanților se prelungește

29 Sep 2022   •   10:20
Virgil Popescu dă asigurări românilor că vor avea gaze în această iarnă. Compensarea carburanților se prelungește
Sursa foto: a3

Românii vor trece această iarnă cu bine din punct de vedere al aprovizionării cu gaze naturale. Totodată, OUG de prelungire a compensării cu 50 de bani a prețurilor carburanților va fi aprobată în ședința de astăzi a executivului, spune ministrul Energiei, Virgil Popescu, la Conferința Națională “Rezerve de energie pentru iarnă și resurse de independență energetică” organizată de Antena 3 CNN, canalul de știri din România partener exclusiv al CNN International, alături de cotidianul național Jurnalul.

Consumatorii nu vor simți efortul depus de autorități pentru a asigura necesarul de gaze naturale în această iarnă. În plus, deocamdată nu se anunță a fi o iarnă grea din punct de vedere meteorologic. 

"O să trecem cu certitudine această iarnă. Noi o să avem foarte mult de lucru la nivelul guvernului, toate companiile care activează în domeniul energiei sunt implicate mie la sută în trecerea acestei ierni. Și îmi doresc ca cetățenii să nu simtă și să nu-și dea seama de efortul pe care noi îl facem ca să trecem această iarnă cu bine. Practic să fie o chestie transparentă. Noi să ne facem treaba, și cetățenii și companiile să nu simtă că este cu adevărat o iarnă complicată. O iarnă grea nu din punct de vedere al temperaturilor, nu se anunță meteorologic o iarnă foarte grea, ci o iarnă complicată din cauza situației geopolitice și a riscului de tăiere a fluxului de gaze de către Federația Rusă, din cauza faptului că trebuie să găsim surse alternative de gaze pentru această iarnă. Sunt foarte multe lucruri, după o secetă prelungită în această vară, a început să-și revină din punct de vedere hidrologic România și începe să producă mai multă energie", explică demnitarul. 

Acesta dă asigurări că responsabilii în domeniu sunt pregătiți pentru a face față provocărilor. 

"Deci este un cumul de  factori, de care trebuie să ținem seama și pentru care suntem pregătiți. Să intrăm în această iarnă în așa fel încât să trecem cu bine", spune Virgil Popescu.

OUG de prelungire a compensării cu 50 de bani a prețului la carburanți până la  sfârșitul anului va fi aprobată în ședința de astăzi a executivului. 

"Astăzi în ședința de guvern intră ordonanța cu compensarea cu 50 de bani. Ați văzut o tendință de descreștere continuă a prețului la pompă. Este evident, cotația petrolului a scăzut, scade consumul la nivel mondial, atât de petrol cât și de carburanti, și automat asta se vede în preț. Dar astăzi în ședința de guvern va intra OUG. Noi ca și coinițiatori, împreună cu Ministerul de Finanțe am inițiat-o, este avizată și vom prelungi până la sfârșitul anului, deci practic cu încă 3 luni, această scădere cu 50 de bani a prețului carburanților la pompă.

Ne dorim ca în această iarnă populația să nu sufere, indiferent că vorbim de energie, de gaz, de carburanți și să trecem această iarnă cu bine", spune ministrul Energiei.

Conferința este transmisă live pe site-ul antena3.ro si pe pagina deFacebook a Antenei 3 CNN https://www.facebook.com/Antena3Oficial, iar tronsoane ale dezbaterii vor fi preluate live pe postul TV Antena 3 CNN.

Puteți urmări aici Conferința integral

×