x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Virgil Popescu: Nu sunt supuse suprataxării investițiile noi puse în funcțiune după 1 aprilie 2022

Virgil Popescu: Nu sunt supuse suprataxării investițiile noi puse în funcțiune după 1 aprilie 2022

de Redacția Jurnalul    |    24 Mar 2023   •   11:45
Virgil Popescu: Nu sunt supuse suprataxării investițiile noi puse în funcțiune după 1 aprilie 2022

Nu sunt supuse suprataxării investițiile noi puse în funcțiune după 1 aprilie 2022, precizează Virgil Popescu, ministrul Energiei, la Conferințele Income Magazine Corporate, evenimentul "Energia verde - sustenabilitate și securitate energetică. Soluţii de evitare a crizelor", organizate de Antena 3 CNN, parte a Intact Media Group, și săptămânalul Income Magazine.

"Ce trebuie să știe industria, în toate ordonanțele care au fost date de guvern, este că instalațiile noi puse în funcțiune nu sunt sunt supuse niciunei suprataxări. Pentru toate investițiile care sunt puse noi în funcțiune după data de 1 aprilie 2022. Acesta este semnalul de încurajare a investițiilor, este scris în Ordonanța 27.

Dacă vorbim de o criză energetică și când vorbim de război la frontieră, lucrurile pot fi discutabile dar, chiar și în acest caz, guvernul, când a adoptat măsurile pentru plafonarea prețurilor, pentru ajutorarea cetățenilor, s-a gândit la investițiile noi și le-a exceptat de la măsurile de suprataxare.

Dacă ne gândim la prețul la care statul achiziționează energia, inclusiv energia verde în mod voluntar - pentru că energia verde este exceptată de la acest mecanism - cred că este mult mai tentant prețul pe care îl oferă statul, prin OPCOM, pentru energia verde decât energia vândută pe piață sau prin acele contracte pe care deja le-au încheiat cu diverși brockeri. Este chiar mult mai tentant prețul pe care îl oferă statul român vizavi de încurajarea investițiilor verzi. 

Dacă aș fi investitor în zona verde aș prefera să vând sigur către acest sistem centralizat de achiziție, la un preț mult mai bun decât să risc și să joc în piața zilei următoare", explică acesta.

 

×
Subiecte în articol: virgil popescu Investitii energie