Sub acest "generic", revista Flacăra a prezentat ultima vizită de lucru a secretarului general Nicolae Ceauşescu. La 21-22 martie 1989, perechea prezidenţială a trecut prin Sibiu, Deva şi Petroşani. Prezentăm în continuare câteva fragmente din numărul 12/1989 al revistei Flacăra, cu menţiunea că intertitlurile ne aparţin.
În judeţul Hunedoara, tovarăşul Nicolae Ceauşescu şi tovarăşa Elena Ceauşescu au vizitat Întreprinderea Electrocentrale Deva, Combinatul Siderurgic Hunedoara, Întreprinderea Minieră Lupeni, au luat parte la întâlnirea cu membrii biroului Comitetului Judeţean Hunedoara al PCR şi la adunarea populară din municipiul Petroşani. "Întâlnirea conducătorului partidului şi statului cu energeticienii şi siderurgiştii judeţului Hunedoara a prilejuit o analiză amplă, cu factori de răspundere, cu muncitori şi specialişti, cu reprezentanţi ai organelor locale de partid şi de stat, a căilor şi direcţiilor de acţiune prin care judeţul să-şi îndeplinească, în condiţii de înaltă calitate şi eficienţă, sarcinile deosebite ce-i revin, pentru a aduce astfel o contribuţie tot mai mare, pe măsura puternicului său potenţial tehnic şi uman, la creşterea producţiei de cărbune, energie electrică şi de metal ţării. În acest sens, tovarăşul Nicolae Ceauşescu a cerut să se adopte la Întreprinderea Electrocentrale tehnologii care să asigure valorificarea superioară a combustibililor solizi existenţi în ţară, să se acţioneze, împreună cu unităţile industriei constructoare de maşini, pentru ca programul elaborat în acest sens să fie înfăptuit într-un termen cât mai scurt."
Măsuri ferme pentru modernizare
"În cadrul întâlnirii cu membrii biroului Comitetului Judeţean, tovarăşul Nicolae Ceauşescu a arătat că programele privind perfecţionarea organizării şi modernizarea proceselor de producţie trebuie să pornească de la principalii indicatori economico-financiari. Refe-rindu-se la unele aspecte ale activităţii din agricultură, tovarăşul Nicolae Ceauşescu a cerut să fie luate măsuri ferme în vederea creşterii mai puternice a producţiei de cereale, sporirii efectivelor de animale, îndeosebi la bovine şi ovine, pentru valorificarea condiţiilor bune pe care le are judeţul.
În acelaşi timp a fost reliefată însemnătatea înfăptuirii planurilor privind dezvoltarea generală a satelor, potrivit programelor de organizare şi modernizare, asigurându-se condiţii de muncă şi de viaţă tot mai bune locuitorilor acestora".
"Minerul de onoare al ţării", la Lupeni
"Oaspeţi ai minerilor din Valea Jiului, tovarăşul Nicolae Ceauşescu şi tovarăşa Elena Ceauşescu au fost întâmpinaţi de puternicul detaşament muncitoresc din cel mai important bazin carbonifer românesc cu bucuria prezentării marilor înfăptuiri pe care această zonă a ţării le-a cunoscut în perioada inaugurată de Congresul al IX-lea al partidului. Miile de cetăţeni prezenţi la ceremonia primirii au aclamat şi ovaţionat cu însufleţire, manifestându-şi satisfacţia pentru această nouă întâlnire cu conducătorul iubit şi stimat al partidului şi al ţării. Această atmosferă sărbătorească s-a regăsit pe întregul traseu parcurs de coloana oficială de maşini până la primul obiectiv înscris în programul vizitei - Întreprinderea minieră Lupeni, unitate cu o pondere importantă în producţia de ansamblu a marelui Combinat minier Valea Jiului.
Secretarul general al partidului a analizat împreună cu reprezentanţii conducerii, ai combinatului minier şi ministerului de resort, ai organelor locale de partid şi de stat, cu mineri şi specialişti aspecte esenţiale ale dezvoltării şi modernizării, în continuare, a întreprinderilor din acest mare bazin carbonifer, astfel încât Combinatul minier din Valea Jiului să-şi sporească contribuţia la creşterea producţiei de cărbune şi, în special, a cărbunelui cocsificabil destinat industriei siderurgice."
Expoziţie cu produsele româneşti
"Tovarăşului Nicolae Ceauşescu şi tovarăşei Elena Ceauşescu le-au fost prezentate, în cadrul unei expoziţii, o gamă largă de maşini, utilaje şi instalaţii miniere, realizate de uzinele româneşti de profil, folosite în prezent în minele de aici, precum şi principalele realizări obţinute de minerii din Valea Jiului în înfăptuirea programelor speciale de modernizare şi dezvoltare.
Analiza privind activitatea productivă în cadrul Întreprinderii miniere Lupeni a continuat în subteran, în sectorul de producţie nr. 3, la orizontul 400, care deţine o pondere de circa 20% în producţia minei."
Rămas bun de la 100.000 de "oameni ai muncii"
"Vizita de lucru pe care tovarăşul Nicolae Ceauşescu şi tovarăşa Elena Ceauşescu au efectuat-o în judeţul Hunedoara s-a încheiat printr-o impresionantă adunare populară care a avut loc în municipiul Petroşani. În acest cadru, dându-se expresie dorinţei fierbinţi a celor aproape 100.000 de participanţi, tovarăşului Nicolae Ceauşescu i-a fost adresată, cu deosebit respect, rugămintea de a lua cuvântul."
Citește pe Antena3.ro