Preocupat în permanenţă de înnoirea şi modernizarea producţiei, de promovarea noilor tehnologii, colectivul Întreprinderii "Electroaparataj" din Capitală a asimilat în fabricaţia curentă, în ultima perioadă de timp, noi tipuri de produse, care se disting prin performanţele lor deosebite.
După cum ne relatează inginerul Ion Alexe, membru al comitetului de partid din întreprindere, prin calităţile lor aceste produse sunt de nivel tehnic mondial. Ele sunt folosite în cele mai diverse domenii industriale, fiind componente importante ale instalaţiilor pentru automatizarea şi controlul proceselor tehnologice, ale echipamentelor de comenzi electronice pentru maşini-unelte, nave maritime şi fluviale, aeronave folosite în industria constructoare de autovehicule grele şi de utilaje electrice pentru tracţiuni etc. Printre noile produse se numără: contactoarele pentru regim greu de funcţionare de 16, 25, 40 şi 63 amperi, contactoarele de curent continuu, microîntrerupătoarele, varietoarele de turaţii complet electronizate.
Calităţile lor deosebite, fiabilitatea ridicată, miniaturizarea au făcut ca aceste produse să fie solicitate din ce în ce mai mult şi la export. Aşa se şi explică, de altfel, faptul că planul producţiei de export pe primele cinci luni ale acestui an a fost depăşit cu 6,5%, iar numărul ţărilor în care se livrează produsele întreprinderii s-a mărit, ajungând la peste 30.
Obţinerea acestor importante succese în muncă, în contextul amplului program de organizare şi modernizare a producţiei iniţiat în întreprindere, a fost posibilă şi datorită asimilării de noi tehnologii de fabricaţie, prin care productivitatea muncii cunoaşte valori din ce în ce mai mari. Spre exemplu, de puţin timp s-a pus la punct sistemul de preîncălzire a pastilelor de bachelită cu ajutorul dispozitivelor electronice generatoare de microunde, realizate prin autoutilare. Prin introducerea acestui sistem în secţia de presat mase plastice, a crescut randamentul acestor operaţii cu peste 30%. O altă realizare este şi tehnologia de sortare automată a microîntrerupătoarelor, produse fabricate în serii mari. Prin folosirea ei a crescut gradul de obiectivitate în controlul tehnic de calitate al acestora.
Scînteia, nr. 14.561/1989
Citește pe Antena3.ro