x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Din dosarele Securităţii Familia Brucan cerea intervenţia Cooperativei "Instalatorul"

Familia Brucan cerea intervenţia Cooperativei "Instalatorul"

29 Mai 2009   •   00:00

1. În discuţiile purtate la domiciliu, în ziua de 29 mai a.c., soţii Brucan, fiica şi ginerele acestora au abordat probleme gospodăreşti, respectiv modalităţi de rearanjare a diferitelor obiecte casnice şi modificările ce mai trebuiesc aduse instalaţiei de apă, astfel încât spaţiul de care dispun să fie folosit cât mai judicios.
Brucan Silviu a ascultat fără a mai face comentarii buletinelor de ştiri difuzate de posturile de radio occidentale.

2. În cursul aceleiaşi zile, Brucan Silviu a făcut mai multe deplasări prin cartier, prilej în care a făcut diverse cumpărături. De asemenea, a vizitat unitatea din Bulevardul 1 Mai a Cooperat(ivei) "Instalatorul" pentru a solicita urgentarea lucrărilor pe c(are) această instituţie le execută la domiciliul său.

3. Nicolae Mircea s-a deplasat cu maşina per(sonală la dom)iciliul mamei sale unde, circa 30 minute, a aşteptat (... ape)luri telefonice ale unor noi dornici interesaţi (de auto)turismul socrului său. Ulterior s-a întâl(nit...) care a discutat, în maşină, (...) despărţit, Nicolae Mircea a mers (...).
A revenit acasă (...) sumă de bani şi a făcut (...).
Mama sa, Nicolae Mărioara (...) convorbiri telefonice (...) de supărare" ca ur(mare...) Brucan din Strada Herăstrău în Strada Izbiceni.
Document din volumul: Dosarul Brucan. Documente ale Direcţiei a III-a Contraspionaj a Departamentului  Securităţii Statului (1987-1989), Iaşi, Editura Polirom, 2008, p. 656-657

×
Subiecte în articol: din dosarele securităţii