x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Jurnalul omului simplu Un medic, un vaccin şi trei regimuri politice

Un medic, un vaccin şi trei regimuri politice

09 Dec 2009   •   00:00

Printr-o scrisoare trimisă redac­ţiei, domnul Romulus Popescu adu­ce un omagiu medicului virusolog Cons­tantin Băcanu. În urma unor mi­nuţioase cercetări doctorul Bă­ca­nu ar fi găsit un leac împotriva can­ce­rului (autovaccinul celulomicrobian total complex ACCMTC), susţine corespondentul nostru. Redăm în conti­nuare fragmente din scrisoare.

"Doctorul Constantin Gheorghe Băcanu a lucrat în domeniul sănătăţii umane din România sub trei sisteme sociale, în capitalism - până în 1947, în comunism - până în 1989 şi după 1989 - în sistemul actual, însă a trăit din plin, ca medic, în toată perioada comunistă. (...)  Vaccinul împotriva cancerului pe care l-a descoperit domnia sa a fost verificat cu succes pe un număr de persoane printre care s-au aflat personalităţi ca: Ludovic Spiess, Angelo Miculescu, persoane tratate la cererea lui Ceauşescu, chiar doctorul Băcanu reuşind să se vindece de metastaze pe intestin, după cum ne-a declarat. Adrian Păunescu a mediatizat invenţia în revista Flacăra, şi chiar a urmat un tratament preventiv de imunizare cu vaccinul ACCMTC. Însă promovarea vaccinului a fost făcută foarte greu, din cauza avizelor negative date de unii colegi de breaslă, în perioada lui Gheorghe Gheorgiu-Dej şi a lui N. Ceauşescu. Mai mult decât atât, doctorul Vlad Bâlbâie, secretarul PCR al Institutului Dr. I. Cantacuzino, l-a obligat pe doctorul Băcanu să se pensioneze la 53 de ani pentru că a refuzat să-l treacă co-autor pe brevetul său de invenţie. După un timp, a fost dat afară şi din Institutul de Oncologie, unde a profesat după ce a plecat forţat din Institutul Dr. I. Cantacuzino. A vrut să plece la Paris, la Institutul Pasteur unde mai lucrase, dar a renunţat la insistenţele fiului său, doctor în ştiinte medicale Şerban-Alexandru Băcanu.

Vaccinul a fost omologat, dar nu a fost întrebuinţat în medicină. Însă aceasta nu este singura realizare a domniei sale. Deţine mai multe brevete de invenţii şi inovaţii. Întreaga sa activitate de cercetare se afla expusă în cele patru volume pe care le-a scris."
Romulus Popescu

×
Subiecte în articol: jurnalul omului simplu