x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Adrian Comăneci: "Poliţia a făcut inventar la tot ce era în casă"

Adrian Comăneci: "Poliţia a făcut inventar la tot ce era în casă"

de Marius Tucă    |    Irina Cristea    |    28 Noi 2009   •   00:00

Într-un interviu acordat ziarului nos­tru, fratele Nadiei Comăneci, Adrian, îşi aminteşte calvarul sufe­rit de familia sportivei după fuga din ţa­ră.

În prima seară după fuga ei am fost cu soţia şi cu încă un cuplu la restaurant şi ne-am întors la 11 noaptea. În faţa porţii mele erau două maşini de miliţie, miliţieni, şi ne-au săltat.

Atunci au început interogatoriile. Ne-au ţinut toată noaptea acolo. L-am luat pe "nu" în braţe, le-am spus că nu ştiam nimic că ea vrea să plece. În pa­ralel, ei începuseră să facă cercetări. Di­­minea­ţa m-au pus să semnez că sunt de acord să percheziţioneze casa. N-am avut încotro. Numai că am aflat mai târziu, de la vecini, că în toată noap­tea în care am stat la secţie s-au vă­zut lumini aprinse în casă. Deci, cred că ei intraseră deja fără acordul meu. Au intrat şi a doua zi, cu mine de faţă.

Mă tot întrebau unde sunt banii, unde e aurul, dacă avem droguri. Au pus sigiliu la camera cu trofee, unde avea Nadia toate cupele, toate medaliile. Au făcut inventar la toate bunurile, telefonul nu mai putea fi folosit decât să dăm apeluri, nu să şi primim. Apoi ne-a preluat o altă echipă, de la Miliţia Capitalei. Alte interogatorii. Atunci ne-au spus: "Nu mai spuneţi că nu ştiaţi, că avem dovezi că aţi fost la Sânnicolau Mare". Verificaseră şi aflaseră că eu fusesem înregistrat la intrarea în oraş, şi au descoperit până şi fişa soţiei, de la dentist. Tot încercau să scoată de la mine cine este ghidul şi cine s-a ocupat de toată treaba asta. Ne-au pus să facem schiţe şi să desenăm cine unde a stat la masa în noaptea petrecerii din Sânnicolau.

Au luat-o şi pe mama. Au dus-o la secţie, după care au adus-o acasă şi, timp de câteva zile, au stat cu ea în ca­să. Nu dormeau acolo, veneau di­mineaţa şi plecau seara. Devenea din ce în ce mai greu, lucrurile au ţinut până cu două zile înainte de evenimentele de la Timişoara. Atunci au început să ne cam lase în pace. Aveau informaţii că acolo o să fie ceva evenimente şi nu-i mai interesa de noi.

×
Subiecte în articol: special fuga nadiei comaneci