La graniţa cu Ungaria au fost reţinute 31 de persoane, care încercau să treacă ilegal în statul vecin. Nouă dintre acestea (patru fiind minori) au încercat să înşele atenţia grănicerilor în zona Nădlac, judeţul Arad. Erau de origine din judeţul Timiş, de etnie maghiară.
Un alt grup, compus din 8 ţigani maghiari, membri ai aceleiaşi familii, a fost prins în apropierea zonei arate din localitatea amintită. Al treile grup de etnici maghiari care încercau să fugă în Ungaria a fost prins în dreptul localităţii Petea din judeţul Sălaj. Era compus din 5 persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 22 ani, cu domiciliul în judeţele Harghita (4) şi Mureş (1).
Grănicerii iugoslavi au predat omologilor români un grup de 3 persoane, care trecuseră ilegal în Iugoslavia la începutul lunii martie. Aveau între 22 şi 36 de ani, fiind originare din Bucureşti.
Grănicerii din localitatea Vârciorova, judeţul Mehedinţi, au semnalat că un grup de 3 persoane a reuşit să treacă fraudulos în Iugoslavia, tranzitând Dunărea cu ajutorul unei bărci pneumatice.
În zilele de 8 şi 9 martie 1989, autorităţile de frontieră au refuzat accesul în România a 106 cetăţeni străini. 81 dintre aceştia (79 polonezi, 1 englez şi 1 malaiezian) au încălcat normele vamal-valutare ale RSR, iar 25 (8 iranieni, 7 turci, 3 iugoslavi, 3 egipteni, 2 maghiari şi 2 sirieni) nu aveau mijloacele de întreţinere pe timpul şederii în România prevăzute de legislaţia în vigoare.
La Întreprinderea Tractorul din Braşov, cu prilejul controlului unui container cu piese de schimb ce urma să fie trimis în Chile, au fost descoperiţi ascunşi Ioan Ursachi (33 ani, muncitor în cadrul uzinei) şi Carmen-Maria Meret (22 ani, fără ocupaţie). Cei doi aveau asupra lor alimente şi apă care le-ar fi ajuns trei-patru săptămâni. În urma anchetei s-a descoperit că fuseseră ajutaţi să se ascundă de Vasile-Iulian Lascu, muncitor necalificat la Secţia de export de la Tractorul.
Sursa: Arhiva CNSAS, Fond Documentar, dos. nr. 8566, vol. 24.
Citește pe Antena3.ro