x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Calendar 23 septembrie (sâmbătă)

Calendar 23 septembrie (sâmbătă)

23 Sep 2009   •   00:00

Soarele a răsărit la 7:03, a apus la 19:12 ● Luna a apus la 16:18 ● Sărbătoare creştină: Zămislirea Sf. Prooroc Ioan Botezătorul; Cuvioasele Xantipa şi Polixenia



S-a întâmplat la 23 septembrie 1989
● Aproximativ 250.000 de funcţionari ai administraţiei publice din Portugalia au declanşat o grevă de 48 de ore. O altă grevă de 24 de ore, care a paralizat traficul de zbor cu aparate portugheze, a fost iniţiată de personalul companiei aeriene TAP Greviştii au cerut îmbunătăţirea condi­ţiilor de muncă şi de viaţă.
● Prim-ministrul pakistanez, Be­na­zir Bhutto, a acceptat invitaţia de a în­tre­prinde o vizită oficială în Ban­gla­desh, la o dată care urma să fie stabi­lită ulterior - s-a anunţat oficial la Islamabad.
● Marea Britanie şi RF Germania urma să îşi intensifice colaborarea pe plan militar, au convenit miniştrii Apă­rării ai celor două ţări în cursul unei în­tâlniri ce a avut loc la Beilefeld. În vii­tor urma să se înmulţească ac­ţi­u­­ni­le co­mune ale mi­litarilor celor do­uă ţări, în ceea ce priveşte instruirea şi par­tici­pa­rea la manevre.  


Vremea
În ţară, vremea a fost relativ caldă, iar cerul variabil, cu unele înnorări mai accentuate în zonele sudice şi sud-estice, unde, izolat, au fost posibile ploi slabe. Vântul a suflat slab până la moderat, prezentând unele intensificări în sud-est cu viteze de până la 35-40 km pe oră. Temperaturile maxime au fost cuprinse în general între 25 şi 28 grade, iar cele minime, în general, între 5 şi 15 grade. Dimineaţa, izolat, s-a produs ceaţă.
În Bucureşti, vremea a fost relativ caldă, cu cerul temporar noros, favo­rabil ploii slabe, trecătoare. Vântul a su­flat slab până la moderat. Tempe­­ra­tura maximă a fost în jurul valorii de 24 grade, iar minima a fost cuprinsă între 12 şi 14 grade. Dimineaţa s-au înregistrat condiţii de ceaţă slabă.


Tv 23 septembrie 1989
● 13:00 Telex
● 13:05 La sfârşit de săptămână
La treisprezece şi cinci... Prefaţa emisiunii. Melodii populare cu: Gher­ghina Stancu, Cornelia Ardelean, Ana Hossu, Anton Achiţei. Re­por­taj din actualitatea socialistă a ţă­rii. Azi, la Roşiori de Vede. O premie­ră muzicală pe adresa dvs.: "Poem târziu". Muzica George Natsis. Versuri Dan V. Dumitru. Cântă Ma­rina Florea. Desene animate. Cuvinte potrivite. Moment poetic. Recită actorul Eusebiu Ştefănescu. Farmecul muzicii cu Silvia Voinea. Telesport. Din Fono-Filmoteca de aur. Autograf pe portativ: Carmen Mureşan. Redactorii ediţiei: Ana Potra, Ovidiu Dumitru
● 14:45 Săptămâna politică
● 15:00 Închiderea programului
● 19:00 Telejurnal
● 19:25 Sub tricolor, sub roşu steag. Versuri patriotice, revoluţionare
● 19:35 Teleenciclopedia. Redactori: Cornelia Rădulescu, Ioan Ionel
● 20:05 Floarea din grădină. Emisiune-concurs de muzică populară. Prezintă Ioan Simion Pop. Regia artistică Anca Sandu. Realizator Marioara Murărescu
● 21:00 Film artistic. Revedere
● 22:20 Telejurnal
● 22:30 Închiderea programului


Anunţuri
VÂNZĂRI

● Vând haină de nurcă veritabilă, ja­chetă astrahan veritabil, căciulă damă nurcă, pulovere, căciulă bărbătească de focă, bluze, rochie jerse, rochie lungă neagră, pantaloni damă de an­tilopă, jachetă antilopă, blazer damă, pahare de şampanie, serviciu pentru punch.
● Vând semicursieră Sputnik, discuri, casete audio cu Tudor Gheorghe.

CERERI ŞI OFERTE DE SERVICIU
● ICPIL încadrează de urgenţă: ingineri TCM, inginer de industria lemnului, inginer automatist, fochist, tractorist, magaziner. Încadrările se fac numai cu buletin de Bucureşti şi în condiţiile Legii 12/1971. Staţia Fabrica de Glucoză. Fabrica de Pâine Stea­gul Roşu, cu sediul în Şoseaua Sălaj numărul 171-173, Sectorul 5, în­cadrează urgent lucrători comerciali (magazineri) pentru Fabrica de pâine Vitan - Bârzeşti, cu respectarea pre­vederilor Legii 22/1969 şi cu domici­liul stabil în Bucureşti.
● Întreprinderea Electronica, cu se­diul în Bvd. Dimitrie Pompei numărul 5-7, Sector 2, încadrează analişti programatori (două posturi). Condiţiile sunt cele prevăzute de Legea 12/1971 şi domiciliul stabil în Bucureşti.

CUMPĂRĂRI
● Cumpăr televizor color Cromatic.
● Cumpăr video player, eventual cu înregistrare, şi televizor color.
● Cumpăr Aro 243 D, nou cu motor, din Braşov.
● Cumpăr bicicletă damă, trei sferturi, deosebită, foarte puţin uzată.

×
Subiecte în articol: special