x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Finalista CCE, Steaua, s-a împiedicat la Cluj

Finalista CCE, Steaua, s-a împiedicat la Cluj

de Marius Mihalcea    |    07 Mai 2009   •   00:00
Finalista CCE, Steaua, s-a împiedicat la Cluj
Sursa foto: /Revista Sport

Pentru a permite disputarea meciului Universitatea Cluj Napoca – Steaua, restanţă din etapa a 23-a a campionatului Diviziei A, condu­cerea Federaţiei Române de Fotbal a considerat oportun să amâne două întâlniri din cadrul rundei la zi, a 26-a.



O decizie hilară, care n-a fost de bun augur pentru campioana en-titre a României, Steaua. Cu gândul mai mult la confruntarea cu AC Milan din finala Cupei Cam­pionilor Europeni, programată la 24 mai, la Barcelona, "roş-albaştrii" au re­mizat, cu totul neaşteptat, scor 2-2, pe terenul Universităţii Cluj.

Pe un teren desfundat, cu băltoace, trupa lui Anghel Iordănescu a în­ceput dezastruos meciul, iar cu 8 mi­nute înainte de pauză era condusă cu un halucinant 2-0. Golurile gazdelor au fost reuşite de M. Stoica şi de Cadar, acesta din urmă cu un şut din voleu, de toată frumuseţea, de la 13-14 metri de poarta apărată de Lung.

Steaua a reintrat totuşi rapid în joc, în minutul 42 Lăcătuş înscriind din apropiere după o minge respinsă în faţă de portarul clujenilor, Prunea, după cornerul executat de Hagi. După odihnă, steliştii s-au aruncat cu toate liniile spre poarta gazdelor, însă nu au reuşit decât să restabilească egalitatea, gol Ilie Dumitrescu. Un rezultat surprinzător, în condiţiile în care Ior­dă­nescu a aliniat la Cluj toată artileria grea, în frunte cu Hagi, Lăcătuş, Balint, Rota­riu, Ilie Dumitrescu, Iovan, Dan Petrescu, Lung şi Nae Ungureanu.

Cum meciul de la Cluj s-a disputat însă în cadrul etapei a 23-a, capul de afiş al rundei a 26-a a fost, cel puţin prin prisma numelor combatantelor, confruntarea dintre Dinamo şi Universitatea Craiova, din Ştefan cel Mare.

Din păcate pentru foarte tânăra grupare olteană, cu excepţia unei perioade bune de joc în partea secundă, aceasta a clacat fără drept de apel, raportul ocaziilor de gol fiind net favorabil dinamoviştilor. Mai mult decât atât, unul dintre golurile încasate de juveţi l-a avut ca autor pe fostul lor mare jucător, Rodion Doru Gorun Cămătaru, aflat deja la al treilea său sezon cu echipa pregătită de Mircea Lucescu.

În celelalte partide ale etapei s-au înregistrat rezultate fireşti: nou-promovata FC Bihor a cucerit un punct mare la Galaţi în faţa unei formaţii, Oţelul, aflată însă într-un declin evident, iar FCM Braşov şi FC Farul şi-au materializat avantajul terenului propriu, învingându-le la limită pe Rapid, respectiv pe FC Inter Sibiu.

Totodată, Victoria s-a impus la Ba­cău şi şi-a consolidat astfel poziţia a treia, iar Sportul Studenţesc a plecat cu toate punctele de la Târgu-Mureş, "cenuşăreasa" competiţiei, ASA, fiind o victimă uşoară. În fine, performera rundei precedente, FC Olt, care reuşise să o învingă pe Dinamo, a fost readusă cu picioarele pe pământ de Flacăra Moreni, ni­meni alta decât sora mai mică a "mi­nisterialelor" Dinamo şi Victoria.    

×
Subiecte în articol: special