x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Oţelul a învins-o pe Victoria la Bucureşti

Oţelul a învins-o pe Victoria la Bucureşti

de Marius Mihalcea    |    16 Mai 2009   •   00:00
Oţelul a învins-o pe Victoria la Bucureşti
Sursa foto: /Revista Sport

Foarte aglomerat în prezent, când etapele Ligii 1 se succed cu repeziciu­ne, calendarul competiţional era ex­trem de lejer în urmă cu 20 de ani.



Toc­mai de aceea, între meciul Româ­niei cu Bulgaria din preliminariile CM 1990, desfăşurat la 17 mai şi încheiat cu succesul la limită al tricolorilor, scor 1-0, şi mult aşteptata finală a Cu­pei Campionilor Europeni, dintre Steaua şi AC Milan, ce urma să aibă loc la 24 mai, conducerea FRF de atunci şi-a permis luxul de a programa doar trei restanţe din Divizia A.

Şi asta la sfârşit de săptămână, lucru care astăzi ar fi de necrezut, în condiţiile în care diri­gui­torii fotbalului de la noi din ţară şi de peste tot din lume sunt nevoiţi să aducă echipele faţă în faţă o dată la patru zile!

În ceea ce priveşte meciurile în cauză, acestea au avut implicaţii în partea inferioară a clasamentului, cu şapte etape înaintea finalului campionatului mai mult de jumătate dintre divizionarele A fiind ameninţate cu retrogradarea. Într-o partidă de patru puncte (în urmă cu 20 de ani se acordau două puncte la victorie, în loc de trei, cât reprezintă în prezent bonificaţia pentru un succes), Corvinul a depăşit-o pe "U" Cluj, scor 2-1. Hunedorenii au avut un start de meci perfect, iar după 21 de minute conduceau deja cu 2-0, prin golurile înscrise de Petcu şi de Ovidiu Hanganu, viitorul vârf de lance al lui Dinamo în primii ani de după Revoluţia din decembrie '89. Studenţii clujeni au ripostat târ­ziu, prin Biro I, gol care nu a mai schimbat însă cu nimic soarta întâl­nirii.

Derby-ul oltenesc dintre Univer­si­ta­tea Craiova şi FC Olt, 3-1 pentru gruparea din Bănie, a avut o desfă­şu­rare similară, gazdele desprinzându-se în câştigătoare încă din prima re­priză, prin golurile înscrise cu capul de fundaşul Emil Săndoi. În partea a doua a meciului, Pavel Badea a dus scorul la 3-0 pentru Ştiinţa, iar Turcu a redus din hadicap.

De departe, meciul zilei a fost însă cel dintre Victoria şi Oţelul. O partidă de "1" solist, care a dat însă peste cap toate previziunile pronosportiştilor, gălăţenii câştigând cu 3-2! Pe locul 17 înaintea acestei întâlniri, cu numai 19 puncte, jucătorii Oţelului i-au luat foarte tare pe bucureşteni, "uitând" probabil amănuntul, deloc nesemnificativ, că Victoria este echipa Securităţii.

Octavian Popescu a deschis scorul în minutul 2 şi nu s-a lăsat până nu i-a îngenuncheat de unul singur pe Costel Solomon şi compania. Astfel, după golul egalizator al lui Coraş, din minutul 3, Popescu a lovit din nou, un minut mai târziu. Şi ultima încercare a gazdelor de a duce meciul pe făgaşul său normal, Coraş egalând din nou, 2-2, a fost zădărnicită de acelaşi Popescu, care a realizat hat-trick-ul cu 11 minute înainte de pauză.

În partea a doua, Victoria nu a reuşit să mai transforme în gol nici una dintre ocaziile avute, astfel că Oţelul a produs una dintre cele mai mari surprize ale campionatului. În ciuda înfrân­ge­rii suferite, Victoria nu şi-a periclitat deloc cea de-a treia poziţie a podiumului. În schimb, cele trei puncte cucerite la Bucureşti nu i-a ajutat prea mult pe gălăţeni, care aveau să retrogradeze.  

×
Subiecte în articol: special