x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Personaje negative în asociaţiile de locatari

Personaje negative în asociaţiile de locatari

08 Aug 2009   •   00:00



În legătură cu scrisoarea lui Faraonu Constantin Vasile din Bacău, trimisă de noi spre competentă rezolvare, Procuratura Ge­nerală ne trimite un răspuns detaliat din care reţinem: În noaptea de 29/30 octombrie 1988, dintr-o hală a Fermei nr. 4 a IAS "Avicola" Bacău au fost sustrase 10 curci, în valoare de 2.181 lei. Din cer­cetarea locului faptei şi audierea mai multor martori a rezultat că furtul a fost săvârşit de Faraonu Constantin Vasile, Antalucă Lucian. Procuratura locală Bacău definitivând cercetările în cauză privind pe cei doi, a dispus trimiterea lor în judecată, iar prin sentinţa nr. 622 din 13.05.1989 a Judecătoriei locale au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea între 1,5 ani - 1,11 ani, cu executare la locul de muncă.


Referitor la memoriul Asociaţiei de locatari a blocului 2 din Bucureşti, Aleea Pantelimon nr. 17, ne răspunde Miliţia Capitalei: Numitul Bucur Ion, cunoscut cu antecedente penale, a locuit în Bucureşti, Str. Lunca Florilor nr. 54, bl. 13, ap. 55, de unde a fost eva­cuat, întrucât nu a achitat sumele de bani reprezentând cotele de întreţinere şi chiria. Deoarece sus-numitul locuieşte fără forme legale în Aleea Pantelimon 17, bl. 2, ap. 15, iar titulara contractului, respectiv sora sa, Magdalena Bucur, a decedat, s-a luat legătura cu ICRAL Colentina - SGL 6 pentru evacuarea lui B.I. (care a început să consu­me cantităţi mari de băuturi alcoolice, tulburând grav liniş­tea locatarilor) şi repartizarea unei locuinţe cores­pun­zătoare. De asemenea, întrucât prezintă unele tulburări de comportament, a fost informat Spitalul "Prof. dr Gheorghe Marinescu" pentru luarea măsurilor de specialitate.


De cinci ani s-a mutat în ap. 100, deasupra mea, familia Pârlog Nicolae, care ne-a inundat de nenumărate ori şi, prin zgomote felurite, răcnete, lăsarea la maximum a televizorului sau a aparatului de radio, prin jigniri etc., ne face viaţa de-a dreptul amară. Am invitat la faţa locului pe cei de la Fondul locativ care i-au impus să-mi repare stricăciunile, dar nu s-a conformat; am solicitat intervenţia sectoristului în faţa căruia a promis că îşi va schimba comportarea, dar nu s-a ţinut de cuvânt. L-am dat în judecată, dar nu s-a prezentat la comisia de judecată şi nici la judecătorie care a hotărât, prin sentinţă civilă, să mă despăgubească cu o anumită sumă pe care nici azi nu mi-a achitat-o. Dacă m-am dus la el împreună cu preşedintele asociaţiei de locatari să-l rugăm să respecte legea, ne-a arătat pumnul şi ne-a zis că asta-i legea şi să nu ne mai prindă pe la uşa lui. Ce mai, vecinul meu de deasupra e un om foarte rău, care nu ştie nici de lege, nici de ruşine, de nimic. Şi nu ştiu ce să mă fac, cui să mă mai adresez." (Din scrisoarea semnată de Ion Leca din Brăila, cartier Viziru 1, bl. 9, sc. 5, ap. 96)
Chiar, nici la Tribunal, nici la Miliţia municipiului să nu se găsească ac pentru cojocul lui P.N.?


Mă numesc Laurian Ciurea din comuna Ulmeni, satul Clondiru, jud. Buzău, om al muncii la Întreprinderea "1 Mai" Ploieşti, şi vă scriu în numele mai multor navetişti. Concret, e vorba de Halta CFR Pietroasele. Cu ocazia unor lucrări de întreţinere a căii fe­rate, s-au scos bordurile şi plăcile de beton care supraînălţau peronul, pe motiv că se vor înlocui imediat cu altele noi, dar treaba a fost abandonată. Urcăm şi coborâm foarte greu din tren.


Direcţia pentru probleme de muncă şi ocrotiri sociale Cluj, către Maria Bilac din Cluj-Napoca, Str. Aurel Vlaicu nr. 17, bloc V-7, ap. 27, care semnalează neachitarea la termen a ajutorului acordat în ca­litate de mamă cu mulţi copii: Din verificările efectuate a reieşit că în situaţia dumneavoastră, ajutorul prevăzut de Decretul 410/1985 vi s-a acordat corect în cuantum de 500 lei lunar, conform borde­rourilor de mandate poştale primite de la Circumscripţia financiară a municipiului. Pentru prevenirea în viitor a unor neplăceri pe care le-aţi avut din partea factorilor poştali, s-a luat legătura cu Oficiul PTTR Cluj-Napoca şi s-a atras atenţia asupra obligativităţii pe care o au aceştia la achitarea drepturilor băneşti.


Într-una din scrisorile publicate în Flacăra nr. 27, Nicolae Raţ din comuna Bucureşci, judeţul Hunedoara, îşi exprimă nedumerirea (dar şi necazul) că, deşi a respectat toate prevederile cărţii tehnice, motocositoarea sa, nou-nouţă, nu funcţiona în nici un chip. Citind acele rânduri, conducerea întreprinderii producătoare, Metrom Braşov, a trimis urgent doi specialişti la Bucureşti, spre a constata defecţiunile la faţa locului. Era vorba, în principal, de un reglaj defectuos, după care, remediat, motocositoarea a fost pusă la probe şi a funcţionat perfect. Proprietarul, nu se scrie, s-a declarat mulţumit. E şi firesc! Oricum, mulţumim şi noi pentru promptitudinea specialiştilor braşoveni ce nu-şi dezmint renumele şi onorează cu cinste firma sub care lucrează.


Ca ecou al unei alte scrisori, apărute în paginile noastre la 23 iulie a.c., Întreprinderea de produse ortopedice şi protezare din Bucureşti ne înştiinţează că Ion Vîlcu din Brezoi, judeţul Vâlcea a fost internat zilele acestea în spital "urmând ca în scurt timp să primească proteza de care are nevoie, pentru a face exerciţii de mers şi adaptare. Vă mai informăm, se specifică, o dată cu văzul semnalat de dumneavoastră, am rezolvat altele similare, îndată ce am fost în posesia materialelor specifice produselor de protezare".
Nu putem decât să ne alăturăm bucuriei pe care, cu siguranţă o încearcă Florea Vîlcu, corespondenta noastră, la gândul că fiul ei, Ion Vâlcu, va putea umbla, de acum încolo, normal.


Primim de la Gabriel Burlacu din Ploieşti, Aleea Iezerului nr. 2, bl. 170, sc. D, ap. 71: Fiind un cititor pasionat, urmăresc aproape zilnic apariţiile editoriale din librării şi nu mică mi-a fost mirarea văzând în paginile Flăcării "răspunsul" Direcţiei comerciale a judeţului Prahova - Centrul de librării Ploieşti cu privire la vânzarea condiţionată a cărţilor, răspuns adresat celui care sesizase revistei o asemenea anomalie. Reflectând asupra acestui răspuns evaziv am aflat, de pildă, că... "vânzarea unor cărţi pachetizate s-a făcut la cererea unor cetăţeni"... Oare de ce aceşti cetăţeni care le doresc atât de mult nu le şi cumpără, ele (pachetele) rămânând expuse permanent în librării sau la tonete? Nu este firesc ca, fiind solicitate, să fie şi vandabile? Câţi cetăţeni doresc aceste pachete atâta vreme cât în librării zac sute şi sute nici măcar scuturate de praf?! Citind mai departe răspunsul, am aflat cu... candoare că... anumite "lucrări de specialitate" trebuiesc pachetizate... "gruparea respectând anumite criterii beletristice"... iar "ambalarea lor presupune criterii de prezentare estetică deosebită" etc. etc. Hai să fim rezonabili: ce estetică deosebită oferă toate aceste pachete ambalate în pungi de plastic de 1 leu bucata, înnodate la capete, sau în pungi simple prinse cu 2-3 ace?!...
Reghina Vârvici - Flacăra, nr. 28/1989

×
Subiecte în articol: special