Doina Otrocol din Bucureşti, Str. Sergent Năstase Pamfil nr. 20, Sectorul 2, ne scrie că, "datorită uzurii avansate a ţevii de alimentare cu apă a imobilului în care locuiesc, s-a dispus de către ICRAL Colentina înlocuirea ei. Lucrarea, încredinţată spre execuţie Şantierului nr. 3, a fost raportată ca efectuată, iar banii - viraţi din fondul de reparaţii - însuşiţi de acesta. La zecile de insistenţe venite din partea locatarilor, ICRAL Colentina a hotărât astuparea unei ţevi de apă din vechea instalaţie. Rezultatul? Şi-n momentul de faţă suntem tot fără apa necesară activităţilor zilnice". Se pare că "robinetul" nepăsării şi al amânărilor repetate a rămas deschis, în ciuda multor intervenţii la factorii de resort.
"Ca şi oina, călăria este un sport tradiţional în ţara noastră, cu efecte benefice, educative, pentru cei ce-l practică. Implică un autocontrol desăvârşit din partea călăreţului, cere multă sârguinţă, îndemânare şi pricepere. Este poate printre puţinele sporturi unde rezultatele depind, în exclusivitate, de cei doi parteneri. Totodată, concursurile hipice sunt şi puţinele ocazii de a cunoaşte şi valoarea genetică a cailor, dar şi munca din cluburile şi asociaţiile sportive hipice din ţară. Din păcate, ea este rar sau aproape deloc cunoscută, intrând într-un con de umbră fără explicaţii. De aceea, mi se pare firesc să pledez pentru reconsiderarea şi reactualizarea pe plan naţional, a acestui sport, cu atât mai mult cu cât prima etapă a Campionatului de călărie juniori şi fete de la Craiova a trecut neobservată şi neconsemnată." Semnează Ştefan Vasile Stănescu, de la Asociaţia hipică sportivă "Dragoş Vodă" din Roman.
lll
"În luna februarie a.c., am cumpărat de la magazinul universal din comună o motocositoare, care are ca termen de garanţie un an. Cu toate că am respectat condiţiile impuse de cartea tehnică, utilajul nu vrea să funcţioneze la parametrii proiectaţi. Din convorbirile telefonice la Metrom Braşov, şeful atelierului Service mi-a dat de înţeles că nu intră în obligaţiile sale de serviciu deplasarea la domiciliul clientului şi, în consecinţă, ar trebui să ajung cu utilajul la ei. Întrucât în zonă nu există un atelier de reparaţii, iar eu nu dispun de mijloace proprii de transport, îmi este imposibilă soluţia. Oare faptul că produsul se află în garanţie nu crează obligaţii pentru producător? Cositul este în toi, iar eu vreau să lucrez cu motocositoarea, nu să mă fotografiez cu ea!" Ar fi vremea ca Nicolae Raţ din comuna Bucureşci, judeţul Hunedoara să primească ajutor în timp util, până nu trece campania de vară. O firmă care se respectă, aşa cum este şi Metrom, aşa procedează?! Aşteptăm.
lll
Ionel Agache din Galaţi, cartier I.C. Frimu, bloc O 3, ap. 38, după ce şi-a adus acasă noul frigider a constatat că nu răceşte. "La reprezentanţă în loc să mi se remedieze defecţiunea mi-au dat un sfat: să sesizez în scris Întreprinderii mecanice Sadu, Bumbeşti-Jiu, care în afara confirmării de primire, n-a mai dat nici un semn. Până când?" Poate până vin zile mai... reci!
lll
La începutul lunii iunie am găsit tăbliţa indicând Strada Timuş Nicolae înlocuită cu o alta, pe care era specificat Colinicul Mic. Necazul vine nu de la schimbarea denumirii, ci de faptul că noi nu mai figurăm legal la această adresă, nefiind nicăieri specificată modificarea. Ca să nu mai vorbim că am căutat cu mult sârg în dicţionar cuvântul "colinic", fără să-l găsim. Oare s-au epuizat toate sursele de inspiraţie în denumirea unei străzi?", ne întreabă Eugen Moraru din Bucureşti, Str. Timuş Nicolae (totuşi!), nr. 9, Sectorul 4.
Reghina Vârvici
Flacăra, nr. 27/1989