Reţinem din referatul trimis de Uniunea judeţeană a cooperativelor agricole de producţie Vâlcea ca răspuns la sesizarea Dumitrei A. Curcă din Mitrofani-Suteşti: Având în vedere că petenta este aptă de muncă, dar refuză sistematic să presteze şi cele mai simple activităţi pe ogorul obştei, conducerea CAP Suteşti i-a lăsat iniţial ca lot în folosinţă suprafaţa de 300 mp vie şi 600 mp teren arabil. În prezent, din cei 2.400 mp teren deţinuţi de familia Curcă, i s-au lăsat 300 mp vie şi 1.200 mp teren arabil, ca lot în folosinţă, atât cât prevede statul, cu condiţia să efectueze unele activităţi pe măsura posibilităţilor, respectiv să lucreze diferenţa de 900 mp teren arabil cu contract-angajament, situaţie de altfel acceptată. Cu ocazia cercetării cazului, petenta a fost găsită efectuând serviciul în locul soţului, care este paznic în cadrul fermei 5. Deci încă un argument că poate munci.
Despre minunata staţiune balneară Govora, dar mai ales despre primirea civilizată, despre condiţiile de cazare, masă şi tratament aş avea foarte multe cuvinte frumoase de spus. Totul e orânduit în aşa fel încât omul să se simtă cât mai bine aici. Există însă o singură problemă neplăcută, deranjantă, care, cu puţin efort de organizare şi bunăvoinţă, s-ar putea rezolva uşor. Iată despre ce-i vorba: acceleratul 237 Bucureşti - Cluj-Napoca, schimbându-şi mersul, ajunge în Staţia Govora la ora 1:03 noaptea. Din staţie până la staţiune nu există nici un mijloc de transport până la ora 5 dimineaţa, aşa încât vilegiaturiştii sunt nevoiţi fie să aştepte zorile în gară, fie să ia pieptiş drumul lung de câţiva kilometri, ceea ce e foarte greu, mai ales când eşti şi bătrân, şi bolnav sau ai bagaje ori copii mici. Oare nu s-ar putea găsi şi aici o soluţie salvatoare? Ovidiu Brâncuşi, Bucureşti, Aleea Lunca Siretului nr. 10, bl. M 45, B, ap. 100.
La scrisoarea adresată de un grup de oameni ai muncii de la Sectorul de gospodărie comunală şi locativă Titu, care sesizează unele nereguli referitoare la plata retribuţiei, Întreprinderea judeţeană de gospodărie comunală şi locativă Dâmboviţa ne face cunoscut că situaţia a fost reanalizată şi deficienţa s-a remediat. Au fost repartizate fondurile necesare, aşa încât retribuţiile s-au plătit, cu oarecare întârziere, e drept (din cauze obiective) şi pe luna reclamată - ianuarie 1989. S-au luat măsuri pentru ca, pe viitor, să nu se mai repete asemenea situaţii nedorite.
IEIRIEDEET Constanţa, ca răspuns la scrisoarea lui Lenol Zeori, din comuna Valu lui Traian: Zona Valu lui Traian este alimentată cu energie electrică din mai multe posturi de transformare repartizate pe două linii din două staţii diferite. Una dintre linii, pe care sunt racordate posturile de transformare ce alimentează o mare parte din localitate, nu are program de sacrificiu nici chiar în sezonul friguros, întrucât ea alimentează mai mulţi consumatori importanţi, cum ar fi IAS Murfatlar, Staţiunea de cercetări horticole, sursa de apă IAC. Schema celor două linii nu permite, la ora actuală, concentrarea pe o linie a consumatorilor importanţi, iar pe alta, a acelora mai puţin importanţi.
Mihai Merişanu - Flacăra nr. 31/1989
Citește pe Antena3.ro