x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Amanta lui guru la 15 ani

Amanta lui guru la 15 ani

03 Apr 2004   •   00:00

In prima declaratie a Madalinei Dumitru (foto stanga), scrisa cu manuta ei in ziua de 18 martie 2004, tanara afirma ca l-a cunoscut pe Bivolaru in 2001, pe cand avea 14 ani. A purtat cu el discutii despre marirea sanilor si au facut sex in primavara lui 2002, la varsta de 15 ani. De-atunci i-a devenit amanta si l-a urmat in calatoriile lui in strainatate.

Gregorian Bivolaru a fost arestat in baza declaratiei date in fata procurorilor de minora Madalina Dumitru. In prima declaratie, semnata de ea cu mentiunea „cele declarate de mine si consemnate corespund celor relatate de mine", tanara afirma ca a facut sex cu guru incepand din primavara anului 2002, cand ea avea 15 ani. Valentin Zaschievici

Prima marturie dateaza din 18 martie 2004. De ce, dupa 12 zile, Madalina Dumitru contesta cele scrise cu propria manuta, afirmand ca n-a avut niciodata relatii sexuale cu Bivolaru si ca marturia i-a fost smulsa sub presiune? De ce nu a protestat mult mai devreme, inainte ca „maestrul" sa fi fost arestat si scandalul sa ia amploare? Prezentam continutul declaratiei incriminatoare, data de Madalina la 18 martie 2004.

„Referitor la modul in care l-am cunoscut pe Gregorian Bivolaru si la relatia mea actuala cu el, declar urmatoarele:

Il cunosc pe «Grieg» din vara anului 2001, cu ocazia Taberei Internationale de Yoga, care se tine in fiecare an la Constinesti.

L-am cunoscut pe «Grieg» prin intermediul unui baiat care facea yoga, pe nume Doru.

Dupa o saptamana, Doru mi-a adus biletul cu cererea, aceasta fiind aprobata de «Grieg» personal.

De la aprobare, am participat la programul zilnic al taberei. Cu aceasta ocazie l-am cunoscut pe «Grieg». Tot cu aceasta ocazie am cunoscut-o pe Farcasi Miruna, de care m-am atasat si am devenit bune prietene. Acesteia i-am destainuit problemele familiare si i-am spus ca doresc sa plec de acasa si sa merg in Bucuresti. Miruna, fiindu-mi foarte buna prietena, s-a oferit sa ma ajute sa locuiesc cu ea in Bucuresti, in ashramul din Str. Trompetului nr. 14.

In luna noiembrie 2001 am plecat de la Constinesti si am venit in Bucuresti la Miruna. In acel ashram erau in jur de zece persoane. Eu am venit cu Miruna intr-o singura camera. Dupa o saptamana m-am intors la Costinesti pentru a ma transfra cu scoala, lucru cu care mama mea a fost de acord si am mers impreuna la liceul din Mangalia, unde mama mea a fost de acord sa ma mut la un liceu in Bucuresti. Am aflat de la fetele din astramul din Str. Trompetului nr. 14, ca «Grieg» va tine un curs de gimnastrica yoghina in ashramul din Pipera. Acest curs a fost in luna ianuarie-februarie 2002, ocazie cu care l-am reintalnit pe «Grieg». Cu aceasta ocazie m-am dus la «Grieg» si i-am spus ca il iubesc si ca vreau sa fim impreuna. Dupa aceasta am primit de la el mici atentii ce constau in cadouri. De atunci am inceput sa-l vad mai des si sa am diverse discutii despre yoga, despre cresterea sanilor si despre sex.

In primavara anului 2002 am avut prima relatie sexuala cu el, fiind primul barbat din viata mea. Am simtit la el ca tine la mine si m-am bucurat de o atentie speciala din partea lui. Am primit de la «Grieg» diferite parfumuri, un aparat de marit sanii, bani etc.

Impreuna cu «Grieg» am fost plecata in Franta, Anglia, Ungaria.

In strainatate am participat la diferite intalniri conduse de «Grieg» avand ca tema practici yoghine si descrierea plantelor si aplicarea lor in medicina naturista.

Atat declar sustin si semnez dupa ce am citit prezenta declaratie cuvant cu cuvant si am constatat ca cele declarate de mine si consemnate in prezenta declaratie corespunde celor relatate de mine."


Madalina trebuia sa fie un martor protejat

Goana justitiei dupa Gregorian Bivolaru s-a declansat la plangerile mai multor oameni care spuneau ca fii si fiicele lor, dupa ce au intrat in grupul yoghinilor din MISA, au apucat-o pe cai gresite.

La fel s-a intamplat si in cazul Madalinei Dumitru. Mama ei sustine ca de cand fata a intrat in gruparea lui Bivolaru nu mai stie nimic de ea. In baza sesizarii, procurorii au emis mai multe mandate de perchezitie, iar fata a fost gasita impreuna cu o prietena de-a ei, Mirona Farcasi, in imobilul de la numarul 2 de pe Strada Vasile Grozavu. Surse judiciare sustin ca fata a fost imediat audiata si i s-a luat o declaratie (n.r. - in baza careia a fost arestat Gregorian Bivolaru) si apoi a fost lasata sa plece. Procurorii nu au incercat sa o protejeze pe Madalina de „furia" MISA.

Procurorii n-au cerut protectia

Putea Madalina Dumitru sa fie inclusa in programul de protectie a martorilor? La aceasta intrebare ne-a raspuns chestorul Mihai Gheorghe, directorul Oficiului National pentru Protectia Martorilor (ONPM). „Cazul minorei respective nu poate face obiectul institutiei noastre, deoarece noi ne ocupam de cazuri deosebit de grave. Violul sau intretinerea de relatii sexuale cu minori sunt fapte ce intra in competenta organelor de cercetare penala. Insa, in mod cert, procurorii care instrumenteaza acest dosar nu au facut nici o solicitare catre ONPM", a precizat chestorul Mihai Gheorghe. Intr-adevar, faptul ca Guru ar fi intretinut „raporturi si perversiuni sexuale cu un minor" nu este treaba oficiului. Insa procurorii si judecatorii ar fi trebuit sa ia in calcul presiunea psihica la care fost supusa Madalina. Tanara poate detine informatii cruciale pentru anchetatori cu privire la activitatile desfasurate in cadrul MISA. Si, cum scrie la lege, Madalina este un exemplu tipic de martor ce trebuie protejat.

Legea este clara

Potrivit Legii 682/2002 (Protectia Martorilor), „are calitatea de martor persoana care prin declaratiile sale furnizeza informatii si date cu caracter determinant in aflarea adevarului cu privire la infractiuni grave sau care contribuie la prevenirea producerii ori la recuperarea unor prejudicii deosebite ce ar putea fi cauzate prin savarsirea unor astfel de infractiuni. (…) Starea de pericol este situatia in care se afla martorul, membrii familiei sale ori persoanele apropiate acestuia, a caror viata, integritate corporala sau libertate sunt amenintate, ca urmare a informatiilor si datelor furnizate ori pe care a fost de acord sa le furnizeze organelor judiciare prin declaratiile sale". Legea prevede si o alta portita prin care Madalinei i-ar fi putut fi acordata protectie. In articolul 12, aliniatul 2, litera c se prevede „protectia declaratiei martorului, in sensul ascultarii sale de catre organele judiciare sub o alta identitate decat cea reala sau prin modalitati speciale de distorsionare a imaginii si vocii". Ei bine, desi procurorii aveau la indemana aceste parghii, acestia nu le-au pus in aplicare. (Eduard Pascu, Ion Alexandru


Talpes crede ca scandalul MISA a devenit spectacol

Ministrul de stat Ioan Talpes crede ca mass-media a transformat cazul MISA intr-un spectacol exploziv. „Mie mi se pare ca tot acest scandal si tot acest spectacol este pur si simplu aruncat intr-o zona exploziva de mass-media", a declarat Talpes. Intrebat cine a avut acest interes, Talpes a apus ca nu poate sa-si dea seama. Precizand ca nu are „nici o informatie vizavi de MISA", ministrul de stat a mentionat ca in acest caz este vorba despre „niste neplati de impozite, niste incalcari de fisc". Monica Iordache

×
Subiecte în articol: eveniment mădălina griegâ