x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Cine este doamna lui Iulian Tudor? Elena Udrea, cel mai probabil răspuns.

Cine este doamna lui Iulian Tudor? Elena Udrea, cel mai probabil răspuns.

de Doru Cobuz    |    Dorian Cobuz    |    27 Mai 2011   •   15:03

Intr-o discutie interceptata de procurori in dosarul spagilor din Vama Agigea, Eugen Bogatu, fostul sef al Directiei Domenii Portuare din Constanta, ii propune senatorului Mircea Banias sa continue discutiile cu privire la numirile din port cu Iulian Tudor.

Este vorba despre asociatul lui Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea, din firma Euro Hotels International Co SRL si consulul onorific al Republicii Guineea la Bucuresti. Iulian Tudor este persoana care a transmis la Palatul Victoria asa-zisa scrisoare din partea premierului Jean Marie Dore, misiva care ar fi trebuit sa favorizeze scoaterea din Portul Constanta a vasului care transporta motoarele pentru care libanezul Said Baaklini solicita o returnare de TVA de aproape 60 de milioane de euro.

Din discutia dintre Bogatu si Banias, din 7 mai 2010, se intelege ca Iulian Tudor trebuia sa transmita un eventual mesaj catre un anume personaj, "doamna". Dialogul nu lasa nici o urma de indoiala ca este vorba de o persoana foarte puternica in plan politic, dupa cum se exprima senatorul Banias: "Nu, ea acum stie foarte bine despre ce este vorba si, daca respecta ce mi-a zis mie ... e totul in regula. Daca nu o intorc astia, stii si nu cred ca o intorc pt ca este prea importanta ca sa o poata intoarce cineva".

Procurorii care instrumenteaza acest dosar au presupus ca "doamna" care trebuia sa aiba grija ca totul sa fie in regula este Anca Boagiu, ministrul Transporturilor. Numai ca aceasta interceptare este anterioara desemnarii Ancai Boagiu in functia de ministru, din septembrie 2010. Tinand cont de relatiile de afaceri ale lui Iulian Tudor se poate insa usor presupune ca destinatarul final al tentativei de persuasiune este ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

Va reamintim, ca urmare a unei investigatii jurnalistice, Jurnalul National a dezvaluit la momentul izbucnirii scandalului ca Iulian Tudor, consul onorific al Republicii Guineea la Bucuresti si care controleaza o firma de comisionariat vamal - VOX Transpedition SRL, este partenerul de drept al lui Dorin Cocos din firma Euro Hotels International Co SRL. Explicatia pentru care in documentele firmei figura sora lui Tudor, Mariana Cindea, era aceea ca acesta avea dosar penal.

Citeste si: Numele ministrului Boagiu si cel al sefului ANAF apar in dosarul spagii din port

×