Ministerul Administratiilor si Internelor a inceput in urma cu trei ani sa pompeze bani in consolidarea si modernizarea Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti, aflat inca in subordinea sa. Intre timp, clubul de suflet al Ministerului de Interne a primit un ajutor nesperat de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, condus de Elena Udrea, prin Compania Nationala de Investitii care a aprobat construirea unei Sali de Sport Competitionala de Nivel National si International si a unui Bazin Olimpic. Initial, construirea celor doua obiective costa aproximativ 38,5 milioane de lei fara TVA, insa, in doar doi ani, valoarea lucrarilor s-a dublat.
In aprilie 2008, Compania Nationala de Investitii a organizat o licitatie pentru atribuirea contractului de construire a Sali de Sport Competitionala de Nivel National si International, destinata Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti. La aceasta licitatie s-au inscris doua firme: General Concrete SRL si Concas SA. Prima a depus o oferta de aproximativ 10 milioane de lei fara TVA, iar cea de-a doua a oferit un pret mai mare cu doar 225 de mii de lei. Contractul a fost adjudecat de General Concrete, care la licitatie a oferit teoretic pretul cel mai scazut. Dupa aproximativ 10 luni de la semnarea contractului proiectul a fost stopat pentru ca sala nu putea fi omologata pentru competitiile internationale. "Pe parcursul realizarii lucrarilor avizate si in consecinta contractate, ca urmare a adresei nr.187/17.02.2009 a Federatiei Romane de Handbal, s-a demonstrat necesitatea modificarii structurale radicale a constructiei pentru a permite omologarea internationala a obiectivului de investitii, potrivit destinatiei sale functionale initiale. Proiectul initial nu indeplinea o serie de conditii pentru ca sala sa fie omologata pentru intalniri internationale", a specificat Compania Nationala de Investitii pentru Jurnalul National. Astfel, Clubul Sportiv Dinamo a fost obligat sa faca un nou proiect tehnic pentru ca sala sa poata fi omologata la nivel international.
In preajma sarbatorilor de Craciun din 2009, Compania Nationala de Investitii nu s-a mai obosit cu organizarea unei noi licitatii pentru atribuirea contractului de lucrari si a decis sa il faca cadou direct lui Valentin Popescu, patronul firmei General Concrete. Pentru a da o forma de legalitate atriburii directe a contractului s-a invocat art.122 lit.b din Ordonanta de Guvern 34 din 2006, care prevede ca: "atunci cand, din motive tehnice, artistice sau pentru motive legate de protectia unor drepturi de exclusivitate, contractul de achizitie publica poate fi atribuit numai unui anumit operator economic".
In urma reproiectarii, valoarea contractului a ajuns de la 10 la 23,6 milioane de lei fara TVA. Compania Nationala de Investitii a mai precizat ca la aceasta valoare a ofertei se mai adauga: "suma de 4.415.148,40 lei fara TVA, suma care a fost decontata din primul contract ca urmare a lucrarilor efectuate precum si suma de 1.390.928,89, provenita din lucrari suplimentare". Pana in prezent costurile Salii de Sport se invart in jurul sumei de 30 de milioane de lei fara taxe si fara TVA. Pe langa acesti bani, Clubul Sportiv Dinamo trebuie sa mai faca rost de bani pentru canalizare.
Dar Valentin Popescu nu este un novice cand vine vorba de contractele pe bani publici si nici strain de Partidul Democrat Liberal. Acesta a fost candidatul din partea PDL pentru ocuparea functiei de primar al orasului Cernavoda. Totodata, a fost si unul dintre sponsorii oficiali ai partidului de guvernamant. General Concrete a contribuit la vistieria partidului cu suma de 110.000 lei, tocmai in preajma alegerilor prezidentiale. Dupa fapta a venit si rasplata, motiv pentru care firma s-a pricopsit cu mai multe contracte de lucrari pe bani publici.
In schimb, contractul pentru construirea Bazinului Olimpic din incinta Clubului Sportiv Dinamo a fost atribuit firmei Constructii Erbasu SA, in august 2009, in urma unei licitatii deschise. Oferta depusa de reprezentantii firmei a fost de aproximativ 28,5 milioane de lei fara TVA. Un aspect deloc de neglijat este acela ca Compania Nationala de Investitii a decis sa semneze contractul pentru suma 29,9 milioane de lei, adica cu 1,4 milioane de lei mai mult fata de oferta initiala. Potrivit Adinei Mitran de la Biroul de Presa al CNI, contractul a fost marit pentru ca nu erau incluse taxele si avizele de constructie. Si pentru ca tacamul sa fie complet, proiectul initial nu era adaptat la amplasament, iar statul roman a mai scos din vistierie aproape 4,5 milioane de lei fara TVA. Cine se face vinovat de acest lucru nimeni nu stie. Cert este ca Romania arunca cu banii publici pe geam, in timp ce bugetarilor si pensionarilor li s-au taiat din salarii si pensii pentru a strange banii la bugetul de stat din care se alimenteaza conturile baietilor destepti.
Patronul firmei General Concrete, Valentin Popescu, a fost candidatul PDL la Primaria Cernavoda. Nu a castigat, dar s-a pricopsit cu contracte de zeci de milioane de lei