Doar dupa expedierea unei solicitari pe baza Legii 544 si dupa amanarea vreme de 30 de zile a unui raspuns oficial, responsabilii din Consiliul Judetean Dambovita au transmis reporterilor Jurnalul National o informatie publica: respectiv, care este sursa de finantare a asfaltarii ilegale a Drumului Judetean (DJ) 713, Drumul Babelor.
Va reamintim ca drumul este in fapt primul, dar si cel mai important pas facut pentru colonizarea urbanistica a Muntilor Bucegi, iar traseul acestuia se suprapune cu doua dintre ariile protejate la nivel european.
Finantarea lucrarii de asfaltare a unui drum care in fapt nu are o utilitate imediata pentru nimeni si care nu deserveste nici o comunitate a fost un mare semn de intrebare de la inceput. Florin Popescu, presedintele Consiliului Judetean Dambovita
(institutia care a contractat lucrarea in calitate de lider al asocierii cu Consiliul Judetean Prahova), a refuzat dialogul cu reporterii Jurnalul National si ne-a obligat sa apelam la Legea 544, care asigura accesul liber al populatiei la informatiile publice, desi institutia are un birou de presa – chiar unul mare. In ceea ce priveste panoul de afisaj impus prin lege de la inceputul santierului, acesta se dovedeste la fel de netransparent. La capitolul unde trebuia mentionata sursa de finantare se precizeaza doar cele doua consilii judetene si 'alte surse legal constituite“.
In cele din urma, raspunsul a venit in scris, dupa 30 de zile, din partea biroului de presa al CJ Dambovita. La intrebarea noastra privind finantarea lucrarii ne-au fost indicate surse multiple: bugetele celor doua consilii judetene, la care se adauga fonduri din partea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT). Astfel, am aflat ca in 2010 si 2011 au fost prevazuti din bugetul administratiei judetene aproape 11 milioane de lei. Cum valoarea integrala a lucrarii este de 40 de milioane de lei, fara TVA, rezulta ca MDRT, condus de Elena Udrea, a alocat nu mai putin de 30 de milioane de lei pentru aceasta lucrare. In tacere!!!