x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Udrea susţine că n-are legătură cu Poşta

Udrea susţine că n-are legătură cu Poşta

de Dorian Cobuz    |    12 Mai 2011   •   14:36
Udrea susţine că n-are legătură cu Poşta
165043-elena-udrea.jpgMinistrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a transmis redacţiei Jurnalul Naţional o replică la articolul "Unde s-au dus banii Poştei?". În articol se face menţiunea că firma Centrul de Diagnostic Clinic Internaţional SRL, "firmă controlată de soţul ministrului", Dorin Cocoş, a avut un contract cu Compania Naţională Poşta Română în 2008, încheiat prin negociere directă sub pretextul că serviciile respective, de medicina muncii, nu ar fi putut fi oferite şi de o altă firmă.

Doamna ministru a făcut următoare precizări:
"Situaţia prezentată în articolul citat nu este conformă cu realitatea, iar argumentele invocate sunt total neîntemeiate. Precizez că soţul meu nu este asociat în societatea Centrul de Diagnostic Clinic Internaţional SRL, context în care utilizarea sintagmei "firmă controlată de soţul ministrului" într-un articol care priveşte relaţia respectivei firme cu Poşta Română produce o gravă dezinformare a cititorilor. Aşa cum am mai comunicat anterior redacţiei Jurnalul Naţional, eu şi soţul meu nu avem nicio legătură cu Poşta Română şi nici cu eventuale afaceri care ar viza această instituţie".

Precizăm că în respectivul articol se face referire şi la situaţia cel puţin interesantă că ministrul Dezvoltării Regionale şi-a impus consilierul personal, Sorin Munteanu, în consiliul de Administraţie al Poştei Române, deşi compania este subordonată unui cu totul altfel minister. În ceea ce priveşte Centrul de Diagnostic Clinic Internaţional SRL, ne vedem nevoiţi să facem câteva precizări suplimentare. Relaţia lui Dorin Cocoş cu această firmă este de notorietate, fiind relatată de mai multe ziare, în mod special Evenimentul Zilei. Firma are sediul social în hotelul deţinut de Dorin Cocoş, pe strada Mareşal Averescu (Eurohotel, camera 102), şi a fost fondată de Lucia Bratu şi Radu Mioara. Aceste două nume au apărut în mai multe articole în legătură cu această firmă şi altele două - Centrul de Asistenţă Medicală SA şi Centrul de Expertiză Mdicală SA - care au deţinut un monopol neoficial în acordarea de servicii medicale pentru românii care doreau să muncească în afara ţării. Părţile sociale majoritare ale Centrul de Diagnostic Clinic Internaţional SRL sunt deţinute, începând cu decembrie 2005, de Dinu Anca, cumnata ministrului Udrea, şi Bratu Lucia, vechi partener de afaceri al lui Dorin Cocoş.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea