x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Zeci de incendiii de vegetație într-o singură zi în Gorj

Zeci de incendiii de vegetație într-o singură zi în Gorj

de Redacția Jurnalul    |    22 Mar 2024   •   09:14
Zeci de incendiii de vegetație într-o singură zi în Gorj

Pompierii din Gorj au intervenit joi pentru stingerea a 35 de incendii de vegetație izbucnite în județ.

„Am fost solicitați să intervenim pentru stingerea a 19 incendii de vegetație uscată produse în localitățile Prigoria, Brănești, Bengești-Ciocadia, Scoarța, Căpreni, Tismana, Bustuchin, Slivilești, Stoina, Crușeț, Lelești și Stejari. Alte 16 incendii de vegetație uscată produse pe teritoriul județului au fost gestionate de autoritățile locale prin Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență”, a transmis, vineri dimineața, ISU Gorj.

De la începutul anului și până în prezent, pompierii din județ au intervenit pentru stingerea a 335 de incendii de vegetație uscată.

Unele dintre incendiile produse s-au extins și la fondul forestier, astfel că sute de hectare de vegetație uscată și fond forestier au fost mistuite de flăcări. Incendiile nu au ajuns la zonele locuite.

„Nu este doar o statistică, este un semnal de alarmă, este momentul în care trebuie conștientizat riscul și dacă ai folosit vreodată această practică de a utiliza focul pentru igienizarea terenurilor să renunți!”, arată pompierii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: incendii vegetatie gorj