x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Astrogramă Emil Boc: Voinţă puternică, hipervigilent, înclinat spre secrete

Astrogramă Emil Boc: Voinţă puternică, hipervigilent, înclinat spre secrete

12 Ian 2009   •   00:00
 Astrogramă Emil Boc: Voinţă puternică, hipervigilent, înclinat spre secrete

Premierul României este un personaj redutabil, plin de forţă şi resurse, înzestrat cu o minte mult mai ascuţită şi o voinţă mult mai puternică decât au unii impresia. Fecioară cu ascendent Săgetător, Luna în Berbec şi planeta dominantă Jupiter, în Rac, contopeşte într-un angrenaj complex raţiunea şi fantezia, curajul şi cumpătarea, spiritul de comandă şi serviabilitatea, simţul critic şi diplomaţia.



AMBIŢIE, MĂRIRE ŞI ONOARE
S-a născut când Soarele strălucea în înaltul cerului, în casa a X-a, a carierei, renumelui şi statutului, însoţit de Mercur (inteligenţă), Pluto (voinţă, ambiţie) şi Uranus (originalitate, înnoire). Configuraţia descrie un om care poate foarte mult şi care vrea să arate lumii de ce e în stare şi este un indiciu cert de faimă, mărire şi succes.
Uranus şi Pluto predispun la schimbări de situaţie neaşteptate şi radicale, dar asupra lor prezidează Mercur, atât de bine plasat, încât poate da faptelor o turnură pozitivă.  
Ascendentul în Săgetător, Luna în Berbec, Venus şi Marte în Leu, toate în semne de Foc, îi dau dinamism, pasiune, iniţiativă, mândrie, autoritate, mentalitate de învingător, darul de a-i motiva pe ceilalţi şi un înalt simţ al onoarei.

O MINTE SCLIPITOARE

Fecioarele au o minte limpede, putere de analiză şi o logică imbatabilă. Mercur, planeta intelectului, într-o poziţie de mare demnitate, exaltă aceste calităţi la Emil Boc. Pluto lângă Soare îi dă putere de concentrare, profunzime şi talent investigativ, Venus şi Marte în casa a IX-a, abilităţi ştiinţifice şi uşurinţa de a jongla cu concepte şi noţiuni abstracte, iar stăpânul hărţii în Rac, o memorie de elefant. Nevoia de orizonturi vaste îl cheamă către studii specializate, cultură, medii universitare şi ştiinţifice, dar şi către zările largi, voiaje şi meleaguri îndepărtate. Fecioară eficientă, domnul Boc a îmbinat utilul cu plăcutul, perfecţionându-şi studiile în Anglia, Belgia şi Statele Unite.
Pe lângă latura extrovertită, sinceră şi comunicativă, harta natală mai divulgă una discretă (secretoasă chiar!), înclinată către taine, dotată cu o gândire de rebusist sau detectiv, dornică să dezlege felurite mistere, enigme sau şarade...  

VREDNICIE ŞI RESPONSABILITATE
Cu patru planete în harnica Fecioară, premierul iubeşte munca, din care face axul principal al vieţii, şi e profund angajat faţă de obligaţiile sale. Este perfecţionist, practic, vrednic, metodic, competent, bine organizat şi interacţionează bine cu echipa. Dar... Grija permanentă pentru lucrul bine făcut şi dorinţa de a preîntâmpina disfuncţionalităţile şi pericolele îl menţin mereu în gardă, predispunându-l la stres şi încordare. Atributele Fecioarei, ale conjuncţiei Soare-Pluto şi ale stăpânului hărţii, Jupiter, în casa a VIII-a, îl predispun la o perpetuă hipervigilenţă, o veşnică tendinţă de a se îndoi şi a verifica, un fel de fobie a "drobului de sare", care în timp poate deveni nocivă.

RADAR ŞI ANTENE SPECIALE
Conjuncţia Soare-Pluto în Fecioară scanează totul până în profunzimi, depistează rapid orice fisură sau inadvertenţă, înzestrează cu instincte sigure, ba mai lasă şi loc pentru intuiţii şi presimţiri. Emil Boc simte instantaneu când este minţit, i se ascunde ceva sau se petrec mişcări suspecte în spatele lui. Stăpânul hărţii, în Rac, pe lângă că-i insuflă dragostea de casă, familie, ţară şi neam (caracteristice Racilor) îi întăreşte intuiţia şi antenele speciale, putându-i aduce chiar vise premonitorii.

CE MAI ZIC STELELE
De regulă, Fecioara e reţinută şi ezită să se avânte prea de­par­te. în cazul de faţă însă ascendentul în Săgetător caută expansiunea, iar steaua fixă Zosma (Delta din Leu) conjunctă cu Soarele dă îndrăzneală, spirit de aventură, lărgime de vederi, originalitate şi... o sexualitate plină de vigoare şi exuberanţă, care poate provoca încurcături! Altă stea importantă din horoscop este Procyon (Alpha din Câinele Mic), conjunctă cu planeta dominantă, Jupiter. Procyon îi conferă disciplină, implicare, spirit de co­mandă, capacitatea de a-şi croi propriul drum, originalitate, atracţie pentru aventură, curiozitate, cer­cetare şi simţul justiţiei.

Click pentru a mari imaginea

×
Subiecte în articol: special