x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Astrograme: Ce spun stelele despre Cabinetul Emil Boc

Astrograme: Ce spun stelele despre Cabinetul Emil Boc

12 Ian 2009   •   00:00
Astrograme: Ce spun stelele despre Cabinetul Emil Boc
Sursa foto: Sorin Lupşa/

În exclusivitate pentru Jurnalul Naţional, Mihaela Dicu, preşedintele de Onoare al Asociaţiei Astrologilor din România şi autoarea cărţilor "Zodia­cul" şi "Primul pas spre horoscop", a realizat harta natală a premierului Boc şi a Guvernului. Atât premierul, cât şi Cabinetul pe care îl conduce s-au născut pe o conjuncţie Soare-Pluto, o configuraţie puternică, motivantă şi tenace.



La ceasul când Guvernul era validat în Parlament, Soarele scă­pătase, iar la răsărit se ridica zo­dia Leului. Pe boltă licărea o singură planetă vizibilă – Venus, care, în chip de Luceafăr de seară, cobora spre apus. Luna dormea la Nadir, în Fundul Cerului, iar celelalte planete erau şi ele sub orizont, afară de două, ce nu pot fi văzute cu ochiul gol: Uranus şi Neptun.  

OMUL POTRIVIT...

Ce sare în ochi la harta de învestitură a Guvernului este conjuncţia Soare-Pluto, o configuraţie puternică, motivantă şi tenace, aflată în casa muncii şi îndatori­rilor. Ciudata coincidenţă (cercetările astrologice sunt pline de astfel de "potri­veli" frapante!) face ca premierul să fie el însuşi născut pe o conjuncţie Soare-Pluto, situată în Fecioară, zodie renumită pentru dragostea de muncă şi simţul responsabilităţii, şi este un indiciu care confirmă compatibilitatea lui Emil Boc cu funcţia pe care o deţine.

RIGOARE, EFORT, EXIGENŢĂ ŞI TRANSFORMĂRI

Conjuncţia Soare-Pluto reflectă dorinţa reală a Cabinetului Boc de a se înhăma la treabă şi ne îmboldeşte să sperăm la o guvernare mai riguroasă, mai exigentă şi mai decisă.
În acelaşi sector al îndatoririlor şi strădaniilor, îi mai găsim pe Jupiter, apt să insufle tragere de inimă şi putere de muncă, şi pe Mercur, capabil de idei şi de strategii valoroase.
Încărcarea masivă a casei a VI-a (patru planete!) oglin­deşte sarcinile multe şi grele care cad în grija actualului Cabinet, al cărui mandat se anunţă a nu fi deloc uşor de dus.  
Pe de altă parte, la nivel macro, politic şi social, combinaţia Soare-Pluto jalonează deseori punctul de pornire a unor evenimente susceptibile să provoace transformări esenţiale. Bine plasată (iar în cazul nostru nu stă chiar rău), regenerează principiile autorităţii, favorizează reformele utile, organizarea şi progresul.

PERSISTENŢĂ
Punctul nevralgic al acestui Guvern stă în posibila lui lipsă de transparenţă şi flexibilitate. Pe de altă parte, cu Soarele în rezistentul Capricorn, cu ascendentul şi Luna în semne fixe, Cabinetul Boc are şanse mari de durabilitate şi se anunţă destul de perseverent în urmărirea obiectivelor fixate.   

IDENTITATE NAŢIONALĂ

Zămislit cu Luna în casa a IV-a, a rădăcinilor şi tradiţiei, Cabinetul Boc ţine la loc de cinste valorile naţionale, pe care e dispus să le promoveze cât poate de bine. Apoi, atât Luna, cât şi casa a IV-a semnifică poporul, iar regula spune că această poziţie îndeamnă la măsuri în favoarea binelui public. Este adevărat că ambele repere sunt situate în Scorpion, semn frământat, care caută drama şi atrage criza. Dar la fel de adevărat este şi că nici un alt semn nu este atât de capabil de performanţă cum este Scorpionul, atunci când e motivat. Aici merită semnalată încă o "potriveală": harta României are Luna tot în Scorpion!  

DORINŢĂ DE COOPERARE

Ei, da, asta chiar este o noutate în viaţa politică românească! Dar Venus, aflată la apus, în casa colaborărilor şi asocierii, pare mânată de cele mai bune intenţii: paşnică şi dornică de cooperare. Dar nu departe de ea, în aceeaşi casă se află Neptun, care sugerează că s-ar putea să fie ceva putred în Danemarca. Poate e o aluzie la alianţa cam dubioasă dintre partidele aflate la guvernare, însă la fel de bine poate prevesti compromisuri, dezamăgiri sau trădări...

CEA MAI MARE PROVOCARE
Cel mai aprig duşman pe care trebuie să-l înfrunte Guvernul este, cum ştie tot românul, criza economico-financiară. Aşa spune şi opoziţia Saturn-Uranus situată pe axa finanţelor, axa caselor II-VIII din harta votului de învestitură. Acest sector necesită cele mai înţelepte măsuri şi trebuie supus unor reevaluări, reconsiderări şi reforme.   

PLUTOCRAŢIE?...
Nu, cuvântul nu vine de la latinescul Pluto, ci de la greceştile ploutos = bogăţie şi kratos = putere. Are însă tangenţă cu conjuncţia Soare-Pluto, care încearcă să controleze prin diverse mijloace, printre care şi prin puterea banului. Iar cum Cabinetul adună laolaltă mulţi oameni bogaţi, nu este exclus ca unii să aibă tendinţa să dicteze din vârful grămezii de bani pe care s-au cocoţat sau să profite de funcţie pentru a-şi spori avuţia.

Click pentru a mari imaginea

×
Subiecte în articol: special