x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Basescu 59,3% - Geoana 29,6%

Basescu 59,3% - Geoana 29,6%

07 Iun 2004   •   00:00

Votul pentru Consiliul General al Capitalei: Alianta D.A. 54,2% , PSD 31,8%, PRM 6,6%, PUR 3,8% PNTCD 1,5% . Alte partide 2,1% Sursa: CURS
Absenteismul a fost caracteristica alegerilor locale desfasurate ieri. La ora 17:00, BEC anunta un nivel de participare la vot in intreaga tara de 38,13%, iar in Bucuresti, de 28,21%, mai reduse decat acum 4 ani. Sondajele realizate la iesirea de la urne de CURS, pentru Antena 1, si INSOMAR si MMT, pentru TVR, arata ca bucurestenii si-au ales din primul tur primarul, Traian Basescu, sprijinit acum si de consilieri ai Aliantei D.A., majoritari in Consiliul General al Capitalei. La sectoare, doar primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, este sigur de succes, pentru restul fotoliilor estimandu-se un al doilea tur de scrutin. In tara s-au castigat din primul tur Primariile Timisoara, Constanta si Iasi, o lupta stransa anuntandu-se la Cluj.

Optiunile romanilor la vot au fost sondate ieri la urne de trei institutii de specialitate. CURS a realizat un astfel de sondaj (exit-poll) pentru Antena 1, iar INSOMAR si Metro Media Transilvania (MMT) pentru postul public de televiziune Romania 1. In ceea ce priveste intentiile de vot pentru primarul general al Capitalei, atat sondajul CURS, cat si cele realizate de INSOMAR si MMT merg aproximativ pe aceleasi cifre, unele diferente sensibile inregistrandu-se in optiunile de vot pentru primariile de sector.

Sondajul exit-poll - grafic

SUMAR ALEGERI - 7 iunie 2004

Basescu 59,3% - Geoana 29,6%

Basescu: "Le multumesc bucurestenilor ca si-au luat Bucurestiul inapoi!"

Tristete in Kiseleff

Geoana: "Copii, fiti mai voiosi!"

Monica Tatoiu nu se da batuta

Dumitru Dragomir: "Ma intorc la fotbal"

Rezultatele sondajelor in tara

Candidati cercetati de politie pentru nazbatii

Peripetii cu stampile

Vot muiat de ploaie
×
Subiecte în articol: eveniment