x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Basescu: "Le multumesc bucurestenilor ca si-au luat Bucurestiul inapoi!"

Basescu: "Le multumesc bucurestenilor ca si-au luat Bucurestiul inapoi!"

07 Iun 2004   •   00:00
Basescu: "Le multumesc bucurestenilor ca si-au luat Bucurestiul inapoi!"

EVENIMENT - EDITIA a II-a

Imbracat cu un tricou aproape marinaresc, Basescu se plimba in sus si-n jos pe scari. Zambeste si cerceteaza privirile zecilor de oameni care au impanzit sediul PD din Aleea Modrogan 22.
TATIANA DABIJA

Costume impecabile, haine sifonate, blituri, microfoane, transpiratie. In mai putin de 20 de minute se vor da primele rezultate la alegerile locale. Basescu apare si dispare. In incaperea unde se vor face declaratiile Andrei Chiliman, candidatul Aliantei PNL-PD pentru Primaria Sectorului 1, sta pe un birou, alaturi de Ludovic Orban, al doilea pe listele Consiliului General al Capitalei.

Mai sunt cinci minute. Orban isi reia locul in picioare, in spatele unui alt birou, isi reface freza in graba si ia pozitia de apel. Chiliman verifica mersul secundarului. Seful de campanie al PNL-PD, Vasile Blaga, da ca si sigur pronosticul pentru el: "Se pare ca Sectorul 1 e al lui Chiliman". Ar fi cazul sa lasati loc si candidatilor, tuna Blaga peste zumzetul si pronosticurile din sala.

E fara 3 minute. "Dati mai tare Antena! Dati mai tare Antena!" Blaga isi verifica celularul si rosteste mandru ca stie dinainte: "Va spun, 59,3 cu 29,6. Daca mai stateam o saptamana, iesea cu sub 20%". Numele lui Geoana nu este pronuntat de nimeni. Basescu isi ascunde la spate palmele tremurande.

Emotie, transpiratie, victorie

21:00. Transmisia pe Antena 1 incepe cu CV-urile tuturor candidatilor la Primaria Capitalei. Este singurul moment in care se pronunta, in sala, numele contracandidatului PSD: Mircea Geoana, de profesie diplomat, he-he-he! Oricat de tare ar fi sonorul televizorului, nu reuseste sa combata cu murmurul din sala. Fotoreporterii au escaladat pervazul ferestrelor, scaunele, birourile. Bliturile devin stroboscoape, obrajii se incing, rauri de transpiratie se opresc in nodurile cravatelor. Liniste... Din mijlocul incaperii, Basescu si Stolojan privesc spre ecranul datator de vesti, in fata caruia stau, una peste alta, vreo 10-12 camere de luat vederi. "La Primaria Capitalei, castigator este Traian Basescu, cu 59,3%..." Ieeeeeeeeeee...!!! Basescu e felicitat din toate partile, cade prada imbratisarilor febrile ale consilierilor. Procentele celorlalti nici nu mai conteaza. Blaga nu mai pridideste sa zambeasca in microfonul celularului care suna fara oprire. "Nici n-am crezut", marturiseste el intr-un moment de respiro.

"Am zis: Dati-mi primari, dati-mi consiliu!"

Ca la un semn, toate glasurile amutesc. "... 54,2% in consiliul municipalitatii" Basescu striga din toti rarunchii un "Yesss!", care atrage dupa sine alte aplauze din palmele deja inrosite. E in culmea fericirii. "Yes, yes! Am zis: Dati-mi primari, dati-mi consiliu!" PSD are 31% in Consiliul General al Capitalei. Cu vocea ridicata de bucurie, Blaga spune ca nu meritau nici atat. Fostul si proaspatul primar general completeaza: "Nici comisia de educatie fizica nu o meritau!. Avalansa de glume se opreste prin dreptul fostului sef al PD. Seful de campanie e de parere ca Roman n-a luat nici 0,1 procente. In euforia generala, Basescu are un alt pronostic: "Roman a luat puloverul! Hahaha".

Corul pupaciosilor

Anuntarea rezultatelor preliminare pentru ultima primarie de sector ii prinde pe consilieri intr-o hora batuta pe muzica invingatorilor. Basescu il pupa pe Paduraru, Chiliman pe Orban, Blaga pe Stolojan si toti pe fiecare. Basescu da declaratiile oficiale in sunetele telefoanelor mobile. Prima vorba pe care o spune: "Le multumesc bucurestenilor ca si-au luat Bucurestiul inapoi". Incep felicitarile, interviurile, vanzoleala pe holuri. Doar Anca Boagiu sta ghemuita langa un perete si fumeaza.

Alianta PNL-PD a castigat din primul tur alegerile la Primaria Capitalei si rezultatele la sectoare au fost neasteptat de bune. In sediul din Modrogan se scurg pe scari, cu viteza melcului, ziaristii, consilierii, simpatizantii. Zecile de cabluri dispar de pe jos, bliturile au tacut. Aproape de ora 23:00, in sala de conferinte troneaza doar un stegulet albastru "D.A. PNL-PD", infipt in gaurile de aerisire ale unui computer. Pe jos, covoare sifonate si pliante portocalii imprimate cu talpi de adidasi si cu chipul lui Basescu.

SUMAR ALEGERI - 7 iunie 2004

Basescu 59,3% - Geoana 29,6%

Basescu: "Le multumesc bucurestenilor ca si-au luat Bucurestiul inapoi!"

Tristete in Kiseleff

Geoana: "Copii, fiti mai voiosi!"

Monica Tatoiu nu se da batuta

Dumitru Dragomir: "Ma intorc la fotbal"

Rezultatele sondajelor in tara

Candidati cercetati de politie pentru nazbatii

Peripetii cu stampile

Vot muiat de ploaie
×
Subiecte în articol: basescu luat eveniment