x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Bomba de jucarie a speriat un cartier

Bomba de jucarie a speriat un cartier

06 Apr 2004   •   00:00

Pirotehnistii politiei au fost pusi pe jar, ieri dimineata, dupa ce in scara unui bloc din Bulevardul Constantin Brancoveanu a fost gasita o „bomba".

Omul de serviciu al blocului respectiv sustine ca, in timp ce facea curatenie la ghena de la etajul cinci, a gasit, langa tobogan, mai multe pungi cu gunoi, intr-una din ele aflandu-se un dispozitiv ciudat. Temandu-se pentru viata lui, omul de serviciu a alertat politia. In scurt timp, la fata locului au sosit politistii Sectiei 16 si grupa Pirotehnica din cadrul IGPR. Specialistii in materiale explozive au calmat repede spiritele, stabilind ca totul a fost, de fapt, o alarma falsa.

„Dispozitivul era format din sapte batoane portocalii, prinse cu o banda adeziva, avand atasata o placa electronica si un ceas electronic cu un fir din sarma izolatoare ce iesea din ceas, care facea legatura cu unul dintre batoane. Pe batoane se gasea inscriptionat cu culoare neagra «FCB Dynamite»", au precizat surse din Serviciul Pirotehnic al IGPR. Anchetatorii au stabilit ca, in blocul cu pricina, locuieste un undivid pe nume Stefan, in varsta de 38 de ani, care ar fi detinut in casa un asemenea aparat. El le-a spus politistilor ca a aruncat „bomba" la gunoi, pentru ca facuse curatenie si nu mai avea unde sa o depoziteze. Pirotehnistii sustin ca dispozitivul este improvizat si nefunctionabil. Cu toate acestea, „bomba" a fost confiscata. (Ion Alexandru/ Eduard Pascu)

×
Subiecte în articol: eveniment