x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Bucuresti - VIP-uri la vot

Bucuresti - VIP-uri la vot

21 Iun 2004   •   00:00

Presedintele Ion Iliescu a venit ieri pe jos la sectia de votare amenajata la Liceul "Jean Monet", impreuna cu sotia sa, Nina.

ANIELA NINE

In asteptarea presedintelui, liceul a fost impanzit de ofiterii SPP. Intrebat daca aceste masuri au fost luate pentru protectia sa, asa cum au sustinut mai multi ofiteri SPP, Ion Iliescu a raspuns: "Eu vin 5 minute si am plecat. Este vorba despre functionarea unei sectii de votare. Si asa se discuta despre corectitudine sau incorectitudine".

ION ILIESCU. Dupa ce a votat, cuplul Iliescu s-a indreptat spre jurnalisti, dar cea care a facut declaratii referitor la votare a fost Nina Iliescu, care a tinut sa-si manifeste "independenta". Ea a explicat ziaristilor care au intrebat-o daca a votat la fel ca si Ion Iliescu ca "sotia voteaza cum vrea ea". Referindu-se la numarul mare de ziaristi prezenti la "Jean Monet", Iliescu a apreciat ca prezenta ofiterilor SPP era necesara "ca sa rasufle lumea mai bine", caci "o asemenea supraaglomerare ii sufoca".

ADRIAN NASTASE. Si premierul Adrian Nastase a votat la Scoala Generala nr. 17, impreuna cu sotia sa, Dana. Premierul Nastase a apreciat ca perioada discutiilor despre proiecte si politica se incheie o data cu votul din 20 iunie si ca, de luni, clasa politica se va putea concentra pe punerea in aplicare a acestor proiecte. El a mai spus ca Romania nu trebuie sa piarda timpul, referindu-se la integrarea in UE.

MIRCEA GEOANA. Mi-nistrul de Externe a votat ieri la aceeasi sectie de la Liceul "Jean Monet". El a fost insotit de sotia sa, Mihaela, si de fiul lor cel mare, Andrei. Geoana si-a exprimat speranta ca de data aceasta rezultatul va fi "mai echilibrat" decat la primul tur al alegerilor si ca se vor prezenta mai multi alegatori la urne.

TRAIAN BASESCU. Liderul democrat a votat la Colegiul economic "A.D. Xenopol", impreuna cu sotia sa, Maria Basescu, si cu fiica lor cea mica, Elena. "Ei sunt dusmanii, sunt presa ticalosita", a spus Basescu jovial, aratand spre jurnalisti. Basescu considera ca, de aceasta data, vor fi mai putine "fraude" decat in primul tur de scrutin.

THEODOR STOLOJAN. Presedintele PNL, Theodor Stolojan, a mers ieri singur la sectia de votare de la Colegiul National "Cantemir Voda" din Sectorul 2, deoarece sotia sa este plecata intr-o calatorie de afaceri. El a facut apel la toti bucurestenii sa se prezinte la vot, ca sa nu-i lase pe altii sa decida in locul lor "soarta sectoarelor in care s-a ajuns in turul doi".

SUMAR - ALEGERI LOCALE - 20 iunie 2004

EDITIA I

Tinerii clujeni nu au putut alege primarul

Cabine cu fata la perete

VIP-uri la vot

Ambulanta in alerta la Iasi

Sechelariu, in ilegalitate

Prezenta ridicata la vot
×
Subiecte în articol: eveniment