x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Când maleficul bate la uşă, lasă-l pe Dumnezeu să deschidă

Când maleficul bate la uşă, lasă-l pe Dumnezeu să deschidă

de Romulus Popescu    |    13 Iul 2012   •   21:00
Când maleficul bate la uşă, lasă-l pe Dumnezeu să deschidă

Lupta dintre bine si rau este fara sfarsit. Chiar daca vrem sau nu astfel se face echilibrul balantei Universului. Noi, oamenii, punem imediat stampila, bun sau rau. Bun sau rau este relativ, caci un fapt rau pentru cineva nu este obligatoriu sa fie rau si pentru ceilalti. Bunul si raul sunt ca plusul si minusul curentului electric, ambele creeaza potentialul electric, posibilitatea existentei lui. Cei doi poli creeaza continutul.


Problema este sa stim sau sa putem sa ne ferim de ceea ce simtim ca ne face rau. Ori sa gasim calea de a scapa de el cand agresiunea lui este declansata. Dar cel mai periculos rau care s-ar putea abate asupra unui om este cel venit dinafara vietii materiale, acela diavolesc, asa cum il numeste religia.

Diavolul poate produce efecte fiziologice in organism prin atacurile lui sau prin asa-zisele posedari. Posedarea, din punct de vedere religios, este un fenomen prin care o fiinta omeneasca gazduieste in ea o fiinta supranaturala si malefica. In psihiatrie, posedarea este considerata o forma de delir in care bolnavul crede ca are in interiorul lui un demon, insotit de sentimentul de dedublare si halucinatii. Atacurile diavolesti sunt violente. Acestea trebuie privite ca o agresiune impotriva careia este obligatoriu sa lupti, fara a intra in panica si cu luciditate. Numai astfel ele pot fi anihilate in scurt timp. Lupta impotriva lor trebuie purtata cu discernamant si cu un comportament normal.

Posedarea demonica este cu mult mai periculoasa. Ea provoaca o stare de depersonalizare care se poate manifesta ani in sir. Persoana este initial deposedata de propria personalitate dupa care urmeaza sa se produca posedarea.

Sunt multe astfel cazuri cand posedarea apare in urma magiei facute prin invocarea spiritelor malefice. Vulnerabilitatea in fata unor asemenea fenomene este direct proportionala cu sensibilitatea emotionala a persoanei si invers proportionala cu protectia sa. Deci conteaza tipul de personalitate si gradul de protectie a persoanei respective. Cei mai emotivi si cu o protectie mai scazuta sunt o prada usoara la penetrarea altor spirite care incearca sa se cuibareasca in ei.

Din relatarea unui caz practic de posedare se pot observa mai bine aspectele legate de acest fenomen, decat numai dintr-o expunere teoretica.

Povestea posedatilor din Illfurt, care s-a petrecut intre anii 1864 si 1869, este una celebra. A fost publicata in limba germana si tradusa ulterior in peste douazeci de limbi. Evenimentul a fost certificat de marturiile unor martori oculari importanti, printre care se gaseau medici, deputatul acelei provincii, abatele manastirii, vicarul general etc.

Este vorba despre doi copii, Thibaut si fratele sau Joseph, care se aflau la varsta scolara. Locuiau in satul Illfurt, langa Mulhouse, in Alsacia. Amandoi erau plapanzi, cu o sanatate precara. Unul avea 9 ani si celalalt 6 in momentul imbolnavirii. Medical nu s-a reusit stabilirea vreunui diagnostic. Medicamentele administrate nu au avut nici un efect. In toamna anului 1865, comportamentul celor doi frati a devenit foarte ciudat. Se invarteau pe spate cu o viteza nemaivazuta, se bateau cu mobila din casa, aveau o pofta de mancare permanenta, li se umfla abdomenul, li se arcuiau picioarele si aveau convulsii urmate de ore intregi de apatie. Cand se asezau pe un scaun, acesta se ridica in aer si era proiectat cu violenta intr-un colt al camerei, copiii lovindu-se unul de altul. Terorizati, se luau in brate si nimeni nu reusea sa-i desparta.

Cei doi copii aveau o mare repulsie fata de tot ce era religios, infuriindu-i si revarsand valuri de cuvinte vulgare. Preotul fiind convins ca este un caz de posedare a facut raport catre episcop. Acesta a trimis o comisie, ce a hotarat in ultima instanta exorcizarea. Diavolul care il poseda pe baiatul cel mare si-a spus numele. Din acel moment, copilul a ramas surd pana la eliminarea posedarii.

In asemenea cazuri s-a remarcat pierderea unor simturi, a auzului, a vazului, chiar si a capacitatii de a vorbi.

Thibaut a primit intr-o zi o icoana a Fecioarei Maria. Atingand-o, i s-a declansat criza. A aruncat icoana violent si a spart-o. Un profesor, care se afla de fata, l-a intrebat in limba latina ce parere avea el despre Fecioara. Copilul, care habar nu avea de latina, i-a raspuns: "Cara-te de-aici! Nu vreau sa aud nimic despre ea". Cei doi copii posedati ajunsesera pana acolo, incat puteau vorbi si citi in cateva limbi straine. Mai mult, puteau vedea la distanta si erau premonitori. Astfel, a fost descris un obiect inchis intr-o valiza ramasa in gara, au prezis moartea cuiva, precum au si anuntat avansarea in functie a unor jandarmi inainte de a fi numiti in mod oficial. Cand gradinarul localitatii a vrut sa-l duca pe Thibaut, cu forta, la capela, acesta a fost apucat de furie si s-a impotrivit. Luat pe sus, corpul lui a devenit dintr-o data extrem de greu. Aceasta este o constatare facuta si la alte cazuri similare, cand s-a manifestat o greutate atat de mare, incat corpul nu a mai putut fi deplasat.

Alte aspecte legate de acele momente pot fi: rezistenta la durere, ingreunarea membrelor, mentinerea pe picioare cu mare greutate, greutatea de a inghiti hrana, convulsii dese, tremuraturi puternice ale umerilor, contracturi ale mainilor si picioarelor. Ingreunarea intensa a corpului, in cazul posedarii de catre aceste spirite diavolesti este un fenomen contrar manifestarii celui al usurarii corpului in timpul levitatiei, fenomen ce se poate produce numai la spirite superioare.

Inainte de a mai face cateva remarce legate de posedari, inchei povestea celor doi frati care au scapat prin exorcizare de chin abia dupa cativa ani. Dar viata lor a fost scurta. Thibaut a decedat la varsta de 16 ani, la doi ani dupa ce s-a facut bine, iar Joseph a mai trait pana la 25 de ani.

Alte constatari facute, legate de posedari, sunt muscaturi, zgarieturi, tumefieri, rani aparute ca din senin pe corpul celui in cauza. Manifestarile diavolesti sunt insotite deseori de deplasarea violenta a obiectelor, de aruncarea cu pietre etc. Forta unui posedat este incredibila, supraomeneasca, fara a avea o explicatie stiintifica. De multe ori, apar posedari la persoane care au legaturi cu spirite malefice, volutar sau involuntar. Intrand in rezonanta cu vibratiile joase, demonice, acele persoane raman blocate pe astfel de unde, loc din care este foarte greu de scapat. Aceste energii cu vibratii joase depreciaza vibratiile fizice si psihice ale organismului, producand perturbari ale functiilor si structurilor, ce se pot transforma in afectiuni si care pot fi eliminate numai prin iesirea din zona de vibratii a unor astfel de frecvente.

Deci, sa nu lasam spiritul sa frecventeze astfel de zone ale intunericului, caci acela care se scalda acolo ramane impregnat cu ele.

×
Subiecte în articol: jurnalul de duminică