La 12 decembrie se vorbea la trecut despre Malina Olinescu. Mass-media vuia despre tragica hotarare a artistei de a-si pune capat zilelor. S-a tot cautat un vinovat. Durerea era uriasa, coplesitoare. Familia, prietenii, admiratorii, toata lumea suferea... Din pacate, s-a scris si s-a vorbit infiorator de mult despre cum traia, cat de fericita sau nefericita era alaturi de prietenul ei, de problemele pe care le avea cu alcoolul... Toata viata ei a fost scoasa la mezat. De ce? Pentru ce? A disparut un om. Un artist. Asta conteaza. Am suferit o pierdere. De-am invata sa ne respectam mortii! Suntem atat de generosi in a ne desconsidera valorile umane... Daca o tinem tot asa, riscam sa ne transformam in niste monstri care nu-si vor mai aminti niciodata ca au fost candva oameni. Sa ne respectam, sa nu renuntam la noi, la omenie.
"Poate tocmai asta a fost si greseala mea: ca niciodata n-am cerut mult. Mereu m-am multumit cu putin. Ei, se vede treaba ca trebuie sa-mi schimb strategia. Asta e planul meu pentru noul an!", declara Malina la sfarsitul anului trecut. Ce s-a intamplat intre timp numai ea stie, sa o respectam si sa o lasam sa se odihneasca in pace.
Plecarea Malinei s-a intamplat exact pe 12 decembrie, ziua in care Frank Sinatra ar fi implinit 96 de ani. Pe "Something Stupid", Horia Brenciu a facut primul duet cu Malina Olinescu. "La cateva spectacole, mi s-a intamplat sa uit versurile – a marturisit Brenciu. Ma uitam in ochii ei si efectiv imi reveneau cuvintele in minte. Ironia sortii face ca piesa asta sa fie una dintre preferatele lui Sinatra, iar plecarea Malinei s-a intamplat in ziua cand s-a nascut Frank... Stupid? Ironic? Nu stiu..." Restul e tacere...
Malina Olinescu: Festivaluri castigate
Malina Olinescu s-a nascut la 29 ianuarie 1974. A absolvit Liceul de filologie "Iulia Hasdeu". Provenind dintr-o famile de artisti (mama, Doina Spataru, cantareata consacrata, iar tatal, Boris Olinescu, un actor apreciat in anii ’60), Malina iubeste muzica si incepe sa cante inca de la varsta de 5 ani. In 1995 participa la Festivalul de Muzica Usoara "Aurelian Andreescu", sectiunea "Interpretare", unde castiga premiul I. In anul 1996, Malina are sansa sa intre in "Scoala Vedetelor". In 1996, participa la Festivalul "Mamaia", unde obtine premiul III la sectiunea "Interpretare". In 1997, obtine, la "Mamaia", impreuna cu compozitorul Adrian Romcescu, premiul I la sectiunea "Slagare" cu melodia "Mi-e dor de tine". Tot in 1997 castiga si premiul I la "Cerbul de Aur", sectiunea "Interpretare". In 1998, impreuna cu acelasi compozitor, Adrian Romcescu, trece de Selectia Nationala Eurovision si reprezinta Romania la Birmingham, cu melodia "Eu cred", clasandu-se pe locul 22 din 25. Tot in 1998, castiga premiul III, impreuna cu colegul ei si compozitorul Adrian Despot, la sectiunea "Creatie" a Festivalului "Mamaia", cu piesa "Pot sa zbor".