x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ceremonii cu fite

Ceremonii cu fite

17 Mai 2004   •   00:00

EDITIE DE COLECTIE

Nunta ca la carte, nunta de vedete, nunta de vis. Cu fasoane, cu invitati de onoare, spilcuiti din cap si pana-n picioare, cu gura casca pe la portile bisericii. Cand si-au unit destinele, trambitele au sunat si au adunat mai toti ziaristii si lumea buna.
ROXANA I. ANCUTA, CATALINA IANCU

Unul dintre evenimentele mondene importante ale anului 2003 a fost nunta dintre creatoarea de moda Romanita Ciolcan si pilotul Adrian Iovan. Cei care s-au strans in fata Primariei din Banu Manta in iunie 2003 au asistat la un spectacol in toata regula: Romanita si alesul ei au venit sa se cunune „calare" pe o motocicleta Harley Davidson, urmati de un alai impresionant de alte motoare. Cununia religioasa s-a tinut la Manastirea Ghighiu, aproape de Ploiesti, si a fost oficiata de patru preoti. Din nou, mirii au reusit sa-si lase invitatii cu gura cascata. Daca nu a mai fost Harley, a fost o limuzina alba Lincoln, escortata de acelasi alai de motociclete. Petrecerea a avut loc la Palatul Snagov, unde insurateii au pus la cale alte surprize, printre care si o parada de avioane. Rochia Romanitei a costat nu mai putin de 15.000 de euro. Premiera pentru nuntile traditionale romanesti: Ciolcan a realizat invitatiile pe cate un CD care continea un set de fotografii si tot felul de sfaturi hazlii din partea mirilor. Creatoarea a „investit" 100.000 de dolari in nunta sa.

"DA" IN ZBOR. Lucian Mandruta a ales sa se insoare, cu Ioana, in avion. Mireasa n-a protestat si i-a facut hatarul lui Mandruta. Nu au zburat catre o destinatie anume, ci s-au ridicat la 3.000 metri deasupra Aeroportului Baneasa, iar in momentul in care au spus „Da" a iesit soarele pe cer. Cu ofiterul Starii Civile, povestea e putin mai complicata, intrucat, initial, Lucian vorbise cu George Padure (fostul primar al Sectorului 1) sa vina sa oficializeze casatoria. Padure a raspuns afirmativ invitatiei, dar cu cateva zile inainte de cununie a inceput sa dea telefoane, interesandu-se daca avionul e rezistent, daca zborul e sigur, pana cand mirele si-a dat seama ca exista riscul sa se trezeasca fara ofiter in ziua cea mare. Astfel ca si-a ales un alt ofiter al Starii Civile cu „sange rece", care a oficializat casatoria fara probleme.

BLINDATA. Cabral a venit la nunta intr-un Alpha Romeo. In schimb, mireasa a coborat dintr-o masina blindata. Insotita si de alte doua masini de teren. Desi n-ar fi atacat-o nimeni. Au mai fost cele cinci domnisoare de onoare, imbracate la fel, in rochii de matase, roz, cu dungi albe. Punctul culminant al petrecerii a fost cand mirii au anuntat ca familia lor se va mari, peste sapte luni, cand va veni pe lume copilul lor. Anuntul a fost insotit si de un filmulet. Imaginile au debutat cu povestea de iubire a celor doi si a continuat cu prima poza a bebelusului, facuta la ecografie.

CAI PUTERE. Se pare ca Mutu a ramas cu „fixul" limuzinei de la nunta. Atat mirii, cat si nasii - Gica si Marilena Hagi, au descins din doua limuzine Cadillac, inchiriate, evident. La propria nunta, Hagi a coborat dintr-un Mercedes alb, model unic in anul 1996, cand s-a insurat „regele". Si Gheorghe Popescu, atunci cand s-a aflat in postura de ginerica a venit tot cu limuzina. Gica si-a dus aleasa inimii de-acasa la biserica si apoi la restaurant intr-un Cadillac alb. Erick Lincar a fost mai romantic. Si-a plimbat perechea cu trasura. La fel a procedat si Dinu Pescariu. Caleasca din care a coborat a fost trasa de cai albi. Alexandre Eram a venit la ziua cea mare, in care a luat-o de sotie pe Andreea Esca, intr-un Porche ultimul racnet.

Ca la teatru

Actorul Claudiu Bleont s-a casatorit pe 29 iulie 2001. A treia oara. De data aceasta, aleasa a fost Andra Miruna Negulescu. Mirii au uimit audienta in momentul in care au descins in fata bisericii Sfantul Silvestru (unde i-a cununat parintele Galeriu) dintr-un Hummer imens. S-ar putea spune ca nunta a fost un fel de piesa de teatru, in care actorii principali au fost: Maresalul Claudiu si Generalul Andra.

SUMAR EDITIE DE COLECTIE

Nunta la romani

Cum a zburat puiul de cuc din Casa Regala

Petreceri domnesti

Sarbatoare in tot satul

Idila se nastea la sezatoare

1944: „Se desfac cu viteza inimaginabila..."

Voie buna cu secera si ciocanul in spate

Dumnezeu a cerut oamenilor sa fie perechi

La "Nunta Zamfirei" astazi se joaca altfel

Nunta cu protocol, in Marginimea Sibiului

Pirostriile se pun in Cimitirul Vesel

Nunta in Frumusita

„Sa imbatraniti pe aceeasi perna!"

Masa bogata si voie buna

Mireasa de ieri, mireasa de astazi

A fost mai intai sot si apoi a devenit print

Ceremonii cu fite

Virginitatea e o floare pe cale de disparitie

Afacerea "Nunta"
×
Subiecte în articol: special nunta