x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Chetris pentru Goran Bregovic

Chetris pentru Goran Bregovic

28 Iun 2004   •   00:00

EDITIE DE COLECTIE

I-am intampinat in Gara Iasilor, cand se intorceau de la Torino. In ciuda oboselii, au tinut sa ne cante, chiar in gara, o batuta si-o ruseasca. Pana cand a aparut politistul de la Transporturi Feroviare, care credea ca oamenii vor bani.
DANA CIOBANU

Veche de 40 de ani, Fanfara de la Chetris este acum fanfara oficiala a judetului Iasi. Acum patru ani membrii fanfarei au fost chemati la Bucuresti, sa-l distreze pe Goran Bregovic, dupa primul concert sustinut de acesta la Bucuresti. I-au cantat sarbului la restaurantul Ambasador, pana la 3:00 dimineata. "N-a fost prea darnic, ne-a dat doar 100 de marci", ne-a marturisit seful fanfarei, Costica Lucan. Dar i-a invitat dupa doua saptamani in Italia, la Festivalul Balcanic si chiar a vrut sa semneze un contract de impresariat cu ei. Au facut deschiderea festivalului "Odiseea pacii", cu Emir Kusturica, tot la Bucuresti. Kusturica nu avea o fanfara si i-au fost recomandati lautarii de la Chetris. Le-a trimis la Iasi trei piese din repertoriul lui, sa le invete in 48 de ore pana la concert.

Cei din Chetris spun ca pot canta 24 de ore fara intrerupere si fara sa repete vreo piesa. "Un muzicant bun stie mai multe genuri: clasica, caf... concert, lautareasca, populara, inclusiv manelele, chiar si cantece moderne, straine. Suntem la curent cu tot ce apare si cantam ce ni se cere. Cel mai adesea ni se cere sa cantam muzica traditionala romaneasca", spune Costica Lucan.

SUMAR - EDITIE DE COLECTIE - Lautarii romanilor

Barbu Lautarul s-a lepadat de starostie

Zece Prajini - satul cu cinci fanfare si-un taraf

Zavaidoc, patru camasi in fiece noapte

Romica Puceanu, aceasta Cesaria Evora a Romaniei

Taraful din Clejani - Nunta dintre muzici

Siminica, la inregistrari cu satra dupa el

Faramita Lambru - "cainele fidel" al Mariei Tanase

"Fata care vindea flori" s-a pocait

Naistul din Ploiesti, zeul Pan la Paris

Televiziunea boierilor

"Nu cant manele!"

Chetris pentru Goran Bregovic

Mambo Siria - din papusoi, la televiziune

"Din spagi mi-am crescut cei cinci copii!"
×
Subiecte în articol: special