x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Cluj-Napoca - Predare de stafeta la Primarie

Cluj-Napoca - Predare de stafeta la Primarie

22 Iun 2004   •   00:00

Peremistul Gheorghe Funar, aflat pe ultima suta de metri a celui de-al treilea mandat la Primaria Cluj-Napoca, se afla, ieri pe la pranz, la birou, intr-o suita de intalniri. Il astepta si pe succesorul sau, Emil Boc (foto), pentru a-i inmana diploma de castigator.

Inca in functia de primar al Clujului, Gheorghe Funar ne-a primit ieri in sala de sticla, o combinatie intre o sala de conferinte si o sera cu flori exotice, fiindca in anticamera biroului sau era mare forfota. Doi domni in varsta, secretarul lui Funar si inca un coleg de-al sau, plimbau registre groase de pe o masa pe alta si ne-au trimis la sala de sticla, insotiti de un paznic din primarie. Omul era un veteran al institutiei: "Lucrez de opt ani in Primarie", ne-a spus, mandrindu-se ca il cunoaste bine pe Funar, dar si pe Emil Boc, castigatorul alegerilor de duminica. "Eu nu fac politica", ne-a raspuns cand am incercat sa vedem daca o sa fie mai bine sau mai rau de acum in Cluj. "Dumnezeu stie", ne-a spus omul, asteptand raspuns de la soarta, nu de la politicieni. Aceeasi resemnare am citit-o pe chipurile tuturor persoanelor cu care ne-am intersectat prin sediul primariei, toti pasind sfiosi pe culoarele umbroase, reticenti in a vorbi cu strainii.

URARI. "Ii doresc lui Emil Boc sa faca cel putin atat cat am facut eu", ne-a declarat ieri Gheorghe Funar. Peremistului ii parea rau ca a pierdut primaria, dar deja avea niste planuri pentru viitor. "Pentru inceput voi renunta la mandatul de consilier municipal, voi activa in Consiliul Judetean Cluj ca si consilier; nu voi candida pentru nici o functie in cadrul Consiliului judetean", ne-a declarat Funar, care in toamna asteapta sa se regaseasca pe listele PRM pentru Parlament.

SCHIMBARE. Dupa trei mandate ca edil-sef al Clujului, Funar a primit la primul tur de scrutin doar 33.150 de voturi, din totalul de 268.437 de alegatori. Cu asa putina sustinere, peremistul nu a mai intrat in turul doi. In finala s-au luptat Emil Boc (Alianta PNL-PD) si Ioan Rus (PSD), scorul fiind de 56,25% de voturi pentru Alianta, la doar 43,75% obtinute de PSD. Prezenta la urne duminica a clujenilor a fost de 52,68%. (Camelia Ionescu)

×
Subiecte în articol: eveniment