Vă vine să credeţi? Vin chartere cu nemţi să joace la ruletă în cazinourile lui Udrea! Creşte turismul cu babaroasele
Nu avem reformă, nu avem creştere economică, nu avem autostrăzi, nivelul de trai este la genunchiul broaştei, 100.000 de oameni aşteaptă să fie concediaţi de stat până la anul. Aşa arată realitatea în "presa mogulilor răi", conform spuselor lui Traian Băsescu şi ale trompetelor lui. Căci realitatea nu este cea din ziare şi de la televizor, distorsionată de tonomatele pe euro, ci este altfel, roz, optimistă şi pozitivă. Bun, să ne desprindem de realitatea încărcată de energie negativă şi dătătoare de depresie (pe care, de altfel, o simţim şi fără să ne fie băgată în ochi de televiziuni) şi să privim realitatea înfăţişată obiectiv, neutru şi cu ghilimele chiar de gurile miniştrilor, adică ale celor care ne desenează destinele. Şi ce vedem? Vedem, conform declaraţiilor relatate cu precizie elveţiană de agenţiile de presă, că: maneliştii sunt impozitaţi ca oricare cetăţean de rând; în Capitală se termină curând Staţiunea Balneară Bucureşti; în pieţe a pus Videanu mercuriale şi ţăranii nu mai pot umfla preţurile la roşii şi varză; banii cheltuiţi pe mâncare, haine, frigidere şi maşini ne sunt returnaţi pe baza bonurilor fiscale pe care le-am păstrat, că aşa ne-a zis premierul Boc; pe litoral duduie turismul, vin nemţii cu chartere să joace la ruletă în cazinourile construite de doamna Udrea; la Snagov se face teren de golf, iar la Vama Veche, Vama Veche bis. Bonus: 1.000 de kilometri de autostradă, cu termen de finalizare, conform programului de guvernare al PDL din 2008, în 2012 (mai e puţin). De unde rezultă că totuşi realitatea nu este deloc neagră, cum am fi tentaţi să susţinem. Chiar ne-aţi crezut, nu? Ar fi fost posibil dacă... pentru că, nu-i aşa?, întotdeauna există un dacă... Chiar şi pentru Elena Udrea, care declara deunăzi că avea în plan să construiască peste 4.000 de locuinţe ANL până la finalul mandatului, plus nu se mai ştie câte staţiuni la munte şi la mare. Dar, explica ea, a venit criza şi nu mai sunt bani pentru investiţii, însă "trebuie apreciată şi intenţia". Să renunţăm deci la realitatea palpabilă şi să trăim în cea virtuală a Guvernului.
Nu avem reformă, nu avem creştere economică, nu avem autostrăzi, nivelul de trai este la genunchiul broaştei, 100.000 de oameni aşteaptă să fie concediaţi de stat până la anul. Însă ne putem mândri cu nemaipomenita colecţie naţională de tâmpenii emise şi promise de miniştrii lui Emil Boc.
Dacă am renunţa la realitatea palpabilă şi am trăi în cea a Guvernului, în care verbul a face se conjugă exclusiv la viitor, am avea ce urmează: Staţiunea Balneară Bucureşti. La 28 ianuarie 2009, Elena Udrea anunţa că va construi în Capitală o staţiune balneară. „Aş dori ca ministerul să se implice în exploatarea izvoarelor termale din nordului Bucureştiului. Acum urmează să găsim formula legală pentru construirea unui complex balnear în zona izvoarelor termale despre care am mai pomenit", a declarat Udrea la Târgul Internaţional de Turism la Madrid. Ea a adăugat că studiul de fezabilitate pentru construirea complexului va fi făcut în maximum o lună, când bugetul Ministerului Turismului va fi aprobat. „Complexul va avea un hotel, un centru de înfrumuseţare şi tratament şi poate chiar şi ştranduri. Ministerul vrea să se implice într-un asemenea proiect, pentru că vrem să demonstrăm că potenţialul balnear al Capitalei poate fi exploatat", a spus Udrea. Ministrul a menţionat că nu poate spune încă valoarea investiţiei şi nici locaţia exactă a viitorului complex. „Aş vrea să terminăm acest complex în mandatul meu. În mod normal, construcţia lui nu poate dura mai mult de doi ani", a spus Udrea.
Teren de golf la Snagov. La 5 ianuarie 2010, aceeaşi Elena Udrea a anunţat că va face un teren de golf la Snagov, proiectul ridicându-se la doar câteva milioane de euro. Udrea afirma că acest proiect nu a fost inclus în bugetul pe 2010 al ministerului, însă speră că se va realiza prin parteneriat public-privat, mai ales că Primăria Snagov este gata să ofere terenul necesar. Potrivit aprecierilor ministrului Udrea acest proiect ar putea costa câteva milioane de euro. Întrebată dacă practică acest sport, Udrea a răspuns: „Eu nu joc golf. Nu mă pricep". „Este un proiect, spune Elena Udrea. Ca să putem începe să-l demarăm, trebuie pe de o parte finanţare şi să zicem că am găsi în bugetul ministerului, dar ne-am gândit că poate reuşim să implementăm parteneriatul public-privat în România. Poate, mai spune şefa de la Turism, proiectul acesta se poate face într-un parteneriat între autoritatea publică locală şi un dezvoltator. Bulgarii au reuşit să aibă, înţeleg, vreo 13 terenuri de golf, aşa cum reuşesc să facă şi turism montan şi turism balnear, poate reuşim şi noi", a mai zis Elena Udrea.
Pensionari austrieci în România. Tot la 5 ianuarie 2010, Udrea anunţa şi un aflux de pensionari austrieci în ţara noastră, pe baza unui program al ministerului său. „Am încercat să aducem pensionari austrieci în România. Avem o promisiune că, începând cu 2011, va funcţiona un parteneriat cu această zonă", a spus Elena Udrea, la finalul audierilor Comisiei pentru Administraţie Publică, în cadrul dezbaterilor la legea bugetului. „Dorinţa noastră este ca această categorie socială să fie ajutată să practice un turism de calitate", a încheiat ministrul Turismului. Adică să fie ajutaţi pensionarii din Austria, nu cei din România.
Returnarea banilor cheltuiţi la mall. La 24 iulie 2010, Emil Boc a anunţat că statul va returna cetăţenilor, în baza bonurilor fiscale, o parte din sumele cheltuite pentru bunuri, inclusiv pentru alimente, măsura urmând să fie inclusă în această toamnă în Codul Fiscal în scopul combaterii evaziunii fiscale. „O măsură pe care o avem în vedere, la propunerea parlamentarilor, este de a-i încuraja pe oameni să ceară bon fiscal pentru diversele produse pe care le cumpără. Toţi cei care vor avea bonuri fiscale adunate până la un anumit plafon vor beneficia de o primă din acea sumă pentru a-i încuraja să ceară bon fiscal la diverse produse, de la pâine la lucruri foarte valoroase, foarte scumpe, pentru că, din nefericire, o formă a evaziunii fiscale este aceea că nu se dă bon fiscal", a declarat Boc.
Mercurialul lui Videanu. La 20 iulie 2010, Adriean Videanu anunţa că Ministerul Economiei va monitoriza, în 1.400 de centre, toate preţurile din România. Programul similar din Grecia a dus la ieftiniri de până la 7% în trei luni, susţinea Videanu. „Avem în evaluare la Ministerul Economiei un proiect numit «Observatorul Preţurilor». Vom monitoriza în peste 1.400 de puncte preţurile, iar acolo unde vor fi derapaje, va interveni Agenţia pentru Protecţia Consumatorului", a explicat Videanu. Între timp el a fost remaniat.
Staţiunea Terra la 23 august. Un alt proiect al doamnei Udrea: o nouă staţiune, numită Terra, pe litoralul Mării Negre, în comuna 23 August. Construcţia ar putea fi finalizată până în 2010 (aşa se anunţa la vremea respectivă). Terra ar fi urmat să fie dotată cu o bază de tratament la standarde europene, construcţia cuprinzând două hoteluri cu 30 de etaje, 40 de vile, un heliport şi terenuri de minigolf. Costurile erau estimate la 200 de milioane de euro. Îngrijorată, Elena Udrea a mai declarat că va propune înfiinţarea unei staţiuni care să conţină caracteristicile pe care le avea Vama Veche, dacă situaţia din zonă se va deteriora. Totodată, blonda de la Turism intenţionează să atragă cât mai mulţi turişti pe litoralul românesc prin ridicarea mai multor cazinouri în staţiunile de la Marea Neagră. Mai mult, Udrea vrea ca Tarom să pună la dispoziţia turiştilor germani curse charter, în încercarea de a-i atrage pe aceştia pe litoral, potrivit agenţiei Mediafax.
Impozitarea maneliştilor. Ministrul Finanţelor Sebastian Vlădescu a anunţat înainte să fie remaniat că Guvernul „caută soluţii" să îi impoziteze şi pe cântăreţii de manele. Nu s-a precizat cum şi în ce fel. Premierul Boc a întărit şi el: „Îi vom forţa să plătească". Vlădescu a fost remaniat. Impozite au fost obligaţi să plătească doar jurnaliştii, artiştii şi scriitorii.
1.000 km de autostrăzi - Autostrada Transilvania şi Autostrada Bucureşti - Braşov. În 2008, în programul de guvernare al PDL erau promişi 1.000 de kilometri de autostradă, până la finalul mandatului, în 2012. Ce s-a realizat? 42 de kilometri de autostradă între Turda şi Gilău. Restul până la 1.000, au rămas pe hârtie, pe două trasee mutate de colo-colo, în funcţie de interesle imobiliare de moment ale potentaţilor şi amicilor lor. De exemplu, Autostrada Transilvania a fost mutată în intravilan, conform declaraţiilor deputatului PNL Mihăiţă Calimente. Motivul: „Falcă a mutat autostrada în intravilan pentru că el şi cu Pistru au cumpărat acolo teren prin interpuşi. Acum ei se ceartă cu Berceanu pentru nişte neînţelegeri legate de împărţirea prăzii. De asta a zis Berceanu că vine la Arad".
Citește pe Antena3.ro