x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Coletul buclucas - Virusul, trimis cu intarziere

Coletul buclucas - Virusul, trimis cu intarziere

de Florina Zainescu    |    15 Oct 2005   •   00:00
Coletul buclucas - Virusul, trimis cu intarziere

Gheorghe Flutur (foto), ministrul Agriculturii, anunta joi ca virusul gripei aviare, izolat la pasarile din Ceamurlia, va fi trimis in aceeasi zi catre Laboratorul comunitar de referinta pentru influenta aviara de la Weybridge - Marea Britanie. "Virusul izolat va pleca catre laboratorul international de referinta din Londra in aceasta dupa-amiaza (n.r. - joi), la ora 16:00 cu avionul, in conditii de maxima securitate", declara Flutur. Spre marea surpriza a unei tari intregi care condusese joi, prin intermediul televiziunilor, virusul la Aroportul Otopeni, acesta nu ajunsese ieri de dimineata in Marea Britanie. Unde-i virusul?

SECURITATE. Nimeni nu a catadicsit sa raspunda la aceasta intrebare pana dupa pranz, cand Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara (ANSVSA) a trimis un comunicat de presa. "In data de 13.10.2005, coletul a fost realizat strict in conformitate cu normele Organizatiei Internationale de Transport Aerian. Transportul a fost realizat cu o masina a Ministerului Administratiei si Internelor, insotit de un reprezentant al Agentiei Nationale de Control a Exportului, in conditii depline de securitate. Coletul a fost predat in vama Aeroportului Henri Coanda (Otopeni) si predat transportatorului autorizat pentru transporturi speciale si va pleca in cursul zilei de astazi, 14.10.2005, catre laboratorul comunitar de referinta pentru influenta aviara de la Weybridge - Marea Britanie", se arata in comunicat.

Virusul a stat 24 de ore in aeroport din cauza procedurilor privind formalitatile vamale, a declarat Adrian Tibu, purtatorul de cuvant al Ministerului Agriculturii. Procedura a fost mai greoaie in acest caz si pentru ca era vorba de un material inclus pe lista celor cu grad maxim de bioterorism. (Florina Zainescu)

×
Subiecte în articol: eveniment virusul