Razboiul dintre liberali si democrati se desfasoara si in Delta Dunarii. Jocurile de interese au condus la elaborarea si promulgarea unor acte normative menite, chipurile, sa imbunatateasca viata economica din Rezervatie. Acestea au facut insa foarte mult rau.
Razboiul dintre liberali si democrati se desfasoara si in Delta Dunarii. Jocurile de interese au condus la elaborarea si promulgarea unor acte normative menite, chipurile, sa imbunatateasca viata economica din Rezervatie. Acestea au facut insa foarte mult rau. Neintelegerile dintre cele doua partide, ca si lupta pentru posturi au aparut la Tulcea imediat ce Traian Basescu a castigat alegerile prezidentiale. Negocierile s-au facut la sange, insa intelegerile parafate nu au fost nici pe departe respectate. La Tulcea, doua posturi au fost luate in vizor de reprezentantii celor doua partide ajunse la putere: cel de prefect si, mai cu seama, cel de guvernator. Daca in ceea ce-l priveste pe prefect, acesta este reprezentantul guvernului in teritoriu si trebuia numit pe criterii politice, postul de guvernator al Rezervatiei inseamna mai mult decat plimbari de protocol cu delegatiile straine prin Delta sau deplasari in strainatate la diverse reuniuni si conferinte. In plus, guvernatorul in functie, Virgil Munteanu, se bucura de apreciere internationala si obtinuse distinctii pentru ceea ce facuse in Delta Dunarii. Cele doua numiri s-au facut strict pe criterii politice, iar competenta nu a fost luata nici un minut in calcul. Prefect a ajuns un economist, iar guvernator, un patron al unei firme de salubritate din Tulcea. Initial, postul de prefect urma sa fie al PNL-ului, iar cel de guvernator al democratilor. Algoritmul nu s-a respectat, astfel incat in ambele posturi au fost numiti liberali, ceea ce a declansat un razboi mocnit intre cele doua partide, conflict care nu s-a stins nici astazi pe deplin. INITIATIVE. Odata operate inlocuirile, in ciuda a numeroase proteste, pescarii din Delta sustinandu-l pe guvernatorul Munteanu, actuala putere a inceput sa-si puna in aplicare planurile pe care le avea cu Delta Dunarii. Cosmetizate in programul de guvernare sub o formulare ambigua, "redimensionarea economica si ecologica a Deltei Dunarii", intentiile liberalo-democratilor de la Agricultura si Mediu au vizat cateva tinte precise: anularea contractelor de concesionare, impartirea lacurilor, a canalelor, a ghiolurilor din Rezervatie prin atribuire directa, trecerea resursei piscicole din administrarea Ministerului Mediului in cea a Ministerului Agriculturii si limitarea atributiilor Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii la zonele strict protejate din Delta. Batalia principala a razboiului se da cu firma Piscicola Jurilovca, cea care a concesionat complexul Razim-Sinoie.LIBERALI. Paul Cononov (stanga), guvernatorul RBDD, si Chirica Lefter (dreapta), prefectul de Tulcea, doua numiri cu cantec
|
Citește pe Antena3.ro
INLOCUIRE
|
Surse din anturajul ministrului Mediului, Sulfina Barbu, confirma ca aceasta ia in calcul deja varianta inlocuirii guvernatorului Paul Cononov, insa informatia nu este confirmata oficial. De altfel, ministrul i-a cerut lui Cononov sa intocmeasca in fiecare zi cate un raport amanuntit de activitate, detaliat pe ore. Pe de alta parte, nici Cononov nu se simte in largul lui in postul pe care a declarat ca si l-a dorit foarte mult. Astfel, el spune ca ar prefera sa mai falimenteze cateva firme de salubritate, decat sa ramana la conducerea Administratiei Rezervatiei, si asta din cauza presiunilor la care a fost supus de la preluarea mandatului. In acelasi timp, la Bucuresti, ministrul Sulfina Barbu pare sa fie din ce in ce mai sigura pe postul sau, scapand de remanierea care se anunta la un moment dat iminenta.
|