x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Constanta - 80 de milioane de dolari, spalati in Romania

Constanta - 80 de milioane de dolari, spalati in Romania

24 Iun 2004   •   00:00

Un important caz de spalare de bani, finalizat cu transferarea a peste 80 de milioane de dolari in Liban, de catre un grup format, in principal, din turci, sirieni si irakieni care si-au infiintat "firme-fantoma" pe teritoriul Romaniei, este investigat de catre procurorii si politistii constanteni.

Grupul era constituit din 13 turci, trei sirieni, doi irakieni, un belgian de origine araba si un iordanian.
In 1999 si 2000, ei si-au infiintat una sau mai multe societati cu raspundere limitata, in Bucuresti si Constanta , declarand in fals datele necesare la Registrul Comertului, dupa care au efectuat numeroase operatiuni bancare.

Banii rezultati din activitati ilicite erau tranferati in conturile lor din strainatate. Potrivit expertizei contabile, in total, catre banca MHH Company Beirut - Liban, prin patru banci romanesti, au fost transferati 82.142.980 de dolari si 256.320 de marci, reprezentand avans marfa la importuri care nu au mai fost niciodata facute. Toti membrii grupului au parasit Romania, ei fiind cercetati, in lipsa, pentru spalare de bani, fals intelectual, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

×
Subiecte în articol: eveniment