x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Constantin Tănase: "Grigore Vieru a murit fizic acum, dar, de fapt, el a fost omorât de-atâtea ori în timpul vieţii...."

Constantin Tănase: "Grigore Vieru a murit fizic acum, dar, de fapt, el a fost omorât de-atâtea ori în timpul vieţii...."

18 Ian 2009   •   00:00

'A plecat un om care mi-a fost prieten, care ne trecea pragul redacţiei de atâtea ori. Pentru mine, Vieru este Basarabia. Cred că nimeni n-a exprimat mai bine drama Basarabiei aşa cum a exprimat-o Vieru'.



'Blocul de beton care i-a ieşit tragic în faţă, de care s-a tamponat maşina, a fost precedat de multe alte blocuri de beton aici, la Chişinău, iar ceaţa din noaptea de joi spre vineri a fost doar o continuare a ceţii în care i-a fost dat să activeze în ultimii ani, când, pe de o parte, era omagiat la nivel naţional, iar, pe de altă parte, a doua zi, cu blagoslovenia celor care îl omagiau oficial, era lovit crunt, într-o anumită presă, de cei care l-au atacat', a spus Constantin Tănase, redactor-şef al cotidianului basarabean 'Timpul de dimineaţa'.

El a adăugat că Vieru lasă în urmă nu doar o operă poetică de excepţie, ci şi o lecţie morală şi o lecţie a speranţei şi că urmează acum, după moarte, să-şi continue viaţa prin cei care îl citesc şi-l vor aprecia.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: special